Infrastruktura - najveći problem u prigradu i na selu

Izvor: Kragujevac.rs, 17.Sep.2014, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Infrastruktura - najveći problem u prigradu i na selu

Putna infrastruktura, sanacija domova kulture, vodosnabdevanje, ulična rasveta, regulacija vodotokova, divlje deponije samo su neki od problema koji muče žitelje prigradskih i seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Kragujevca o kojima su danas njihovi predstavnici imali priliku da razgovaraju sa gradonačelnikom Veroljubom Stevanovićem i Dušanom Obradovićem članom Gradskog veća za lokalnu samoupravu, regionalni razvoj i saradnju sa Vladom Republike Srbije.

Naša je želja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << da na dobro svih građana, ovakvim susretima koji će postati redovna praksa pokušamo da razmenimo informacije i brže rešavamo probleme sa kojima se suočavate - rekao je gradonačelnik Stevanović. To je tek jedan od načina da unapredimo našu dosadašnju saradnju. Najvažnije je da u susret narednoj godini, period do budžeta iskoristimo na pravi način, da planiramo sredstva za 2015. godinu onako kako zajedno odlučimo da je najbolje.

Ovo je prvi u nizu redovnih sastanaka koje planiramo da organizujemo jednom mesečno - istakao je Dušan Obradović. Danas su ovde predstavnici 40 prigradskih i seoskih mesnih zajednica, a već naredne nedelje planiramo da organizujemo susret sa predstavnicima gradskih mesnih zajednica.

Želimo da ubrzamo protok informacija i skratimo put do rešavanja problema. Obavestili smo predstavnike mesnih zajednica o nameri da omogućimo savetima MZ da sledeće godine raspolažu sa budžetom od 100 000 do 200 000 dinara, u zavisnosti od veličine, za neke osnovne potrebe, a taj novac je dovoljan za neke sitne intervencije.

Istovremeno, kada je reč o sredstvima za rad, nameravamo da donesemo odluku u najkraćem roku, da svim mesnim zajednicama gde to nismo uradili kao grad dodelimo prostorije na korišćenje. To je važno jer će u budućnosti moći da iznajmljuju taj prostor po tržišnim uslovima i novac od zakupa, u skladu sa zakonom, koriste za kupovinu, izgradnju, tekuće popravke, održavanje zgrade kao i nabavku i održavanje opreme.

Infrastuktura je, pokazalo se najveći problem a to smo i očekivali. Ima i problema koji nisu u nadležnosti mesnih zajednica, ali ako je neko predsednik Saveta, prema rečima Obradovića, on predstavlja sve građane sa te teritorije, a problemi su, kako se danas čulo, raznovrsni kao što je, recimo, otvaranje apoteke ili ambulante Doma zdravlja.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.