Izvor: Danas, 29.Avg.2015, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gušenje objektivnog informisanja

Kragujevac - Kragujevačko Gradsko veće u senci, koje čine predstavnici Zajedno za Šumadiju (ZZŠ), Demokratske stranke i pojedinih nevladinih organizacija, ocenilo je da će privatizacija Radio - televizije Kragujevac (RTK) dovesti do daljeg gušenja profesionalnog i objektivnog informisanja, te da će biti nastavljen medijski linč predstavnika opozicije, posebno u predizbornom periodu.

 Alternativno Gradsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << veće smatra da će, po završenom zadatku, uslediti gašenje RTK, nekada ugledne medijske kuće, koja je slovila za javni servis šumadijskog dela Srbije.

- Kao politički predstavnici najvećeg broja Kragujevčana, pozivamo nadležne državne organe da preispitaju postupak privatizacije RTK, tim pre što se ne zna se da li je novi medijski mogul, Radoica Milosavljević, za 85.000 evra, kupio i imovinu bivšeg šumadijskog regionalnog javnog servisa. Pozivamo i Antimonopolsku komisiju da proveri da li se privatizacijom RTK i njenom predajom na upravljanje Radoici Milisavljeviću krše odredbe zakona kojim se uređuje zabrana monopola, navodi se, između ostalog, saopštenju Gradskog veća u senci, izdatog u prekjučerašnjim popodnevnim satima.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.