Izvor: Danas, 25.Nov.2014, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradnja naučnog centra već naredne godine

Kragujevac - Nemački investitori zainteresovani su da ulože 2,5 miliona evra u izgradnju naučno -istraživačkog centra u Kragujevcu, koji bi se bavio zaštitom i unapređenjem životne sredine i gde bi odmah bilo zaposleno 60 radnika, izjavila je juče državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede i životne sredine Stana Božović.

Na zajedničkom sastanku predstavnika Ministarstva, ovdašnje gradske uprave, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << nemačkih investitora, kragujevačkog i Univerziteta u Kelnu, ona je rekla da se, u konkretnom slučaju, radi o važnoj investiciji kako za nauku tako i za rad, kao i da je sastanak u Kragujevcu inicijalni, koji bi trebalo da rezultira potpisivanjem sporazuma o saradnju između dva univerziteta, što je preduslov za izgradnju centra. U prijekat bi, prema rečima rektora kragujevačkog Univerziteta Slobodana Arsenijevića, bili uključeni ekolozi, genetičari i stručnjaci sa Fakulteta inženjerskih nauka. Očekuje se da naredne godine bude okončana pripremna faza a da 2016. ili 2017. projekat uđe u realizaciju.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.