Građani se sve više žale na uznemirujuće telefonske pozive

Izvor: Blic, 25.Jul.2014, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani se sve više žale na uznemirujuće telefonske pozive

Vlasnici fiksnih telefona u Moravičkom okrugu od početka ove godine izloženi su uznemiravajućim pozivima, a posebno u proteklih 15 dana, zbog čega su od Telekoma povećani zahtevi za zaštitu, rečeno je danas u toj kompaniji.

Portparol u Telekomu Bojan Svilanović je za agenciju Beta izjavio da su takve žalbe učestale ne samo s područja centrale u Čačku već i s teritorije koje pokriva Kragujevac, Kraljevo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kruševac i Jagodina, a utvrđeno je da svi pozivi dolaze iz inostranstva.

- Broj gradjana koji se žalio je sada narastao na nekoliko stotina, a pozivi nisu iz naše mreže i ne postoji nijedan trehnički problem koji ih izaziva, jer je svakodnevnim merenjima utvrđeno da je povećana aktivnost prema inostranstvu - kazao je Svilanović.

Građani se žale da telefon zvoni nekoliko puta u vremenu od desetak minuta, posle podizanja slušalice nema nikakvog tona, tako da korisnici nisu bili izloženi pretnjama, ali je to kod njih izazivalo uznemirenje. Svilanović objašnjava da većina tih poziva dolazi iz inostranstva, a ima i negeografskih poziva, što znači da ne pripadaju nijednom stranom operateru.

- Operateri iz drugih država predstavljaju samo tranzitnu mrežu kroz koji pozivi prolaze i njihovo poreklo gotovo je nemoguće otkriti - objasnio je Svilanović.

Zbog toga se Telekom obratio Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge (Ratel), kao nadležnoj agenciji za kontrolu telekomunikacione mreže, jer je i ta kompanija žrtva poziva koji ne mogu da se utvrde, a uznemiruju građane. Brojevi telefona su birani nasumice, jer su u pitanju građani svih struktura, kako iz gradova tako i sa seoskog područja. Zbog toga je Telekom otvorio posebnu liniju sa brojem 19711 na koji građani mogu da prijave takvo uznemiravanje i dobiju potrebne informacije.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Kruševac,   Jagodina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŽALBE TELEKOMU: Građani dobijaju uznemirujuće pozive

Izvor: Kurir, 25.Jul.2014

Broj građana koji se žalio je sada narastao na nekoliko stotina, a pozivi nisu iz naše mreže i ne postoji nijedan trehnički problem koji ih izaziva, jer je svakodnevnim merenjima utvrđeno da je povećana aktivnost prema inostranstvu, kazao je ortparol u Telekomu Bojan Svilanović..ČAČAK - Vlasnici...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.