Izvor: Kragujevac.rs, 23.Apr.2017, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Kragujevac spreman da preuzme osnivačka prava nad RTK

Ukoliko grad Kragujevac dobije saglasnost Vlade Republike Srbije, osnivačka prava nad Radio televizijom Kragujevac biće preneta na Grad. Zaključak o namerama o prenosu osnivačkih prava usvojili su članovi Gradskog veća.

To znači da će po okončanju socijalnog programa, koji se sprovodi u Radio televiziji Kragujevac, Vladi Republike Srbije biti podnet >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << zahtev za davanje saglasnosti za prenos udela iz Registra akcija i udela gradu Kragujevcu do sticanja uslova za novu privatizaciju.

Organi Grada će, u najkraćem mogućem roku, pripremiti sva potrebna akta kojima će Skupština grada moći da prihvati Zaključak Vlade Republike Srbije i time stvori uslove za potpisivanje ugovora o prenosu osnivačkih prava sa resornim ministarstvom.

Gradsko veće će, u skladu sa Odlukom o budžetu Grada za 2017. godinu obezbediti sredstva neophodna za funkcionisanje RTK  do nove privatizacije, što podrazumeva izmirenje obaveza prema zaposlenima i ostalim poveriocima, posebno vodeći računa da se obaveze prema zaposlenima izmire uz poštovanje rokova definisanih uslovima socijalnog programa.

Razlog za dnošenje ovog zaključka sadržan je u potrebi da se Radio televizija Kragujevac na adekvatan način pripremi za novu privatizaciju, koja će omogućiti opstanak ove medijske kuće koja je od značaja ne samo za grad Kragujevac već za čitavu Šumadiju.

Naime, grad Kragujevac je osnovao RTK jer je prepoznata potreba građana za redovnim informisanjem. Mnogo je uloženo, ne samo materijalnog i finansijskog, nego i ljudskog napora da se stvori medij koji će zadovoljiti potrebe stanovnika Šumadije. Grad Kragujevac ima svu moralnu, ljudsku i društvenu obavezu da pomogne da RTK opstane i nastavi da se bavi svojom osnovnom delatnošću kako bi građani bili pravovremeno i objektivno informisani.

Pored toga, 16. marta 2017. godine Gradu je dostavljena peticija kojom je 10.000 Kragujevčana izrazilo svoju jasnu potrebu za opstankom Radio televizije Kragujevac.

Ovim Zaključkom izražava se zainteresovanost Gradskog veća grada Kragujevca da preuzme osnivačka prava, odnosno udeo u vlasništvu nad kapitalom Radio televizije Kragujevac odnosno da se posle okončanja socijalnog programa koji se sprovodi u RTK započne sa ovim postupkom.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.