Grad Kragujevac preuzeo osnivačka prava nad RTK

Izvor: Kragujevac.rs, 21.Jun.2017, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Kragujevac preuzeo osnivačka prava nad RTK

Odlukom većine odbornika grad Kragujevac preuzeo je osnivački udeo odnosno osnivačka prava nad Privrednim društvom Radio televizija Kragujevac. Za tu odluku glasalo je 49 odbornika. Protiv odluke glasala su četiri samostalna odbornika, dok je osam odbornika “Zajedno za Šumadiju“ bilo uzdržano.

Toj odluci je prethodio zaključak Vlade Republike Srbije da se 100 posto udela, koji Registar akcija i udela prenetih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << posle raskida ugovora zaključenog u postupku privatizacije ima u RTK prenese na grad Kragujevac bez nadoknade.

Ova odluka, podsetio je tom prilikom Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika, rezultat je višemesečnih upornih pregovora i dogovora koji su vođeni sa predstavnicima republičkih vlasti. Bilo je neophodno stvoriti zakonske okvire i mi smo ponosni na ovu odluku, rekao je Momčilović, pre svega zbog radnika ali i zbog tradicije te medijske kuće duge više od dve decenije.Odluka je posledica direktnog lobiranja gradonačelnika Radomira Nikolića i svih nas koji smo imali mogućnost da u ime vladajuće većine doprinesemo izmeni određenih zakonskih rešenja.

Vlada Srbije je, podsetio je Momčilović, isplatila otpremnine za 35 radnika koji su se dobrovoljno izjasnili za socijalni program. Zaposlenima se duguje još 13 zarada i grad Kragujevac će u skladu sa zakonom naći model da ta potraživanja namiri.

Ovo je prilika i da se zahvalimo resornim ministarstvima, Vladi Srbije, ali i tadašnjem premijeru što je ovo pitanje u relativno kratkom vremenskom roku došlo na dnevni red.

Na današnjoj sednici usvojen je i predlog odluke o preuzimanju osnivačkih prava nad Sportskim privrednim društvom “Muški odbojkaški klub Radnički“ d.o.o. Prema rečima Nikole Uroševića pomoćnika gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, ovo je nastavak procedure koju smo pokrenuli pre par meseci kada su odbornici dali prethodnu saglasnost za promenu pravnog oblika iz udruženja u sportsko privredno društvo. Preuzimanjem osnivačkih prava grad Kragujevac namerava da obezbedi efikasnije poslovanje i što kvalitetniji razvoj društva, uz podsticanje razvoja delatnosti i omasovljenje bavljenja sportom u mlađim uzrastima, kao i očuvanje dugogodišnje tradicije kluba.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.