Gde se u Srbiji deca najviše vakcinišu?

Izvor: B92, 26.Apr.2017, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde se u Srbiji deca najviše vakcinišu?

Broj dece koja su vakcinisana u Srbiji u 2016. godini veći je u Vojvodini nego u centralnoj Srbiji, a najmanji broj vakcinisanih je u velikim gradovima - Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, rečeno je u Beogradu povodom obeležavanja Nedelje imunizаcije.

Šefica Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Žofija Ustai naglasila je da vakcinacija spasava milione života i da je iskorenila mnoge zarazne bolesti.

Od početka godine inspekcija je podnela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 49 prijava protiv roditelja koji nisu vakcinisali svoju decu, ali nema podataka koliko je do sada njih i kažnjeno.

"Da bi se postigao kolektivni imunitet neophodno je da vakcinacijom bude obuhvaćeno najmanje 95 odsto mališana, a u Nišu je taj obuhvat 51 odsto, dok je u Beogradu 65 odsto", rekla je epidemiolog Goranka Lončarević.

Opširnije u video-prilogu:
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.