Ekonomac predstavio tim za novu sezonu

Izvor: KGsport.info, 27.Jul.2016, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomac predstavio tim za novu sezonu

Kragujevački Ekonomac je u ponedeljak, 25. jula, zvanično krenuo sa pripremama za nastupajuću sezonu. Tim povodom danas je u svečanoj sali Ekonomskog fakulteta održana konferencija za novinare, na kojoj je predstavljen igrački kadar šampiona Srbije za novu takmičarsku sezonu, kao i plan priprema.
U prisustvu svih prvotimaca, članova uprave i stručnog štaba, medijima su se obratili prof.dr Veroljub Dugalić, predsednik kluba, trener Predrag Rajić i njegov pomoćnik >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Vidan Bojović, zatim kondicioni trener prof.mr Radivoje Radaković, trener golmana Zoran Rakićević i kapiten Nikola Rnić.
Profesor Dugalić je u uvodnom izlaganju izneo ambicije kluba u predstojećoj sezoni, apostrofirajući značaj koji Ekonomac kao klub ima u međunarodnim okvirima.
„Ambicije Ekonomca su poznate: osvajanje domaće titule, što nam je ujedno i ulaznica za igranje Lige šampiona, zatim Kup Srbije, kao značajno takmičenje u nacionalnim okvirima i naravno Liga šampiona, koju Ekonomac već godinama igra, još od kada je osvojio prvu titulu prvaka Srbije.
U prethodnoj sezoni smo bili rangirani kao četvrta ekipa na Uefinoj rang listi, što je u sezoni 2015/2016 bio najbolji plasman jedne srpske ekipe u kolektivnim sportovima. To je rezultat koji nas raduje, ali i obavezuje da i ove sezone nastavimo sa uspesima na svim frontovima. Velika potvrda svih naših odličnih rezultata u prethodnom periodu jeste dobijanje organizacije još jednog turnira u Ligi šampiona, osmog koji ćemo mi organizovati. To je svojevrsni presedan i najbolji pokazatelj odnosa koji UEFA ima prema Ekonomcu. Svake godine od UEFE dobijamo čestitke na osvojenoj tituli i podršku za ono što radimo.“ – kazao je Dugalić.
Dugalić je na kraju istakao da se nada još boljoj saradnji sa ljudima iz Skupštine grada Kragujevca.
„Nadamo se da ćemo u predstojećoj sezoni imati adekvatnu podršku Skupštine grada, što nam je izuzetno značajno zbog velikih troškova koje organizacija jednog ovakvog kluba ima. Mi imamo dobru saradnju sa gradskim strukturama, ali imajući u vidu naše rezultate i sve ono što radimo na afirmaciji našeg grada, mislimo da smo zaslužili bolji tretman i da ćemo ga imati u narednom periodu.“ – zaključio je prvi čovek Ekonomca.
Trener Ekonomca Predrag Rajić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je većina igračkog kadra iz protekle sezone ostala na okupu, kao i da će uz dovedena pojačanja klub biti u stanju da ostvari zacrtane ciljeve.
Najveća dobit Ekonomca za narednu sezonu jesu igrači koji su ostali u klubu i izneli najveći teret u prošloj takmičarskoj godini, a tek onda mogu da napomenem igrače koji su došli. Tu su i ljudi iz kluba i stručnog štaba koji zajedno sačinjavaju jednu veliku i zdravu sportsku familiju. Ekonomac se svake godine trudi da bude sve jači i jači. Bilo je mnogo velikih uspona i manjih padova, ali je Ekonomac sve to izdržao. Kada smo osvojili titulu u maju, rekli smo da će se Ekonomac truditi da svake godine, svaki mesec, ide stepenicu po stepenicu više. Mnogi rivalski klubovi su se pojačali, ali mi obećavamo da ćemo dati sve od sebe da na kraju budemo na tom mestu koje nam pripada.“
Kada je u pitanju igrački kadar, on je pojačan sa četvoricom kvalitetnih igrača. Novi igrači šampiona Srbije su golman Nemanja Momčilović, reprezentativac BiH Srđan Ivanković, iskusni Ukrajinac Evgeni Valenko i kapiten reprezentacije Azerbejdžana Vitali Borisov.

Neformalno, još uvek se traži pojačanje na poziciji pivota, odnosno igrač koji će moći da nadomesti odlazak Miloša Simića. Ukoliko ne bude pronađena adekvatna zamena, maksimalnu podršku dobiće Marko Radovanović, najbolji strelac ekipe u prošloj sezoni.
„Igrački kadar smo osvežili sa četiri značajna pojačanja. Ne mogu da kažem da ćemo stati na tome, ne mogu ni da kažem da ćemo dovesti još neko zvučno pojačanje, jer sve je moguće u narednom periodu.“ – ostao je zagonetan Rajić.
Trener Ekonomca je izneo i plan priprema, koje su startovale u ponedeljak, 25. jula. Ekipa će od 1. do 11. avgusta boraviti na Zlatiboru, a u planu je i odigravanje kontrolnih utakmica u Italiji, početkom septembra.
„25. jula smo krenuli sa pripremama. Prvih sedam dana treniraćemo u Kragujevcu, a od 1. do 11. avgusta boravićemo na Zlatiboru. Tamo ćemo trenirati dva puta dnevno i spremati ekipu za sve napore koje je očekuju u toku sezone.“ – saopštio je trener kragujevačkog tima.
Rajiću će naredne sezone u radu pomagati legendarni Vidan Bojović – Britva, nekadašnji kapiten Ekonomca i reprezentativac Srbije. On se zahvalio Rajiću koji ga je predložio upravi za pomoćnog trenera, kao i ljudima iz uprave, na čelu sa profesorom Dugalićem, koji su taj predlog prihvatili.
„Trudiću se da opravdam poverenje i nadam se da ćemo svi zajedno doći do titule, osvojiti kup i napraviti što bolji rezultat u Ligi šampiona.“ – bio je kratak Bojović.
Prisutnima se obratio i prof.mr Radivoje Radaković, vrhunski stručnjak, koji se brine o fizičkoj spremnosti igrača Ekonomca.
„Kao neko ko je imao iskustva u drugim sportovima, pre svega u velikom fudbalu, naglasio bih da ovi momci zaslužuju ozbiljnu pažnju zato što sam siguran da takva predanost i disciplina mogu da budu ozbiljna vodilja mnogim ekipama, koje uživaju viši nivo popularnosti u našoj zemlji.“
Novi kapiten Ekonomca Nikola Rnić rekao je da kapitenska traka za njega predstavlja veliku čast, ali i da nosi specifičnu težinu.
„Biti kapiten Ekonomca nije mala stvar. Svi znamo šta znači Ekonomac u srpskom i evropskom futsalu i ko je sve nosio kapitensku traku ovog tima. Nadam se da ću opravdati poverenje stručnog štaba, uprave i predsednika Dugalića.“
Trener golmana Zoran Rakićević složio se sa prethodnim govornicima i istakao da golmane Ekonomca očekuje naporan rad.
Prvenstvo u Prvoj futsal ligi Srbije počinje sredinom septembra, dok je turnir Glavne runde UEFA Futsal kupa, pod domaćinstvom Ekonomca, na programu od 11. do 16. oktobra. Podsetimo, rivali šampionu Srbije u grupi 4 biće hrvatski Nacional, beloruski Lidselmaš i pobednik B grupe Preliminarne runde.
Tekst i foto: M. Pasuljević
 
 
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.