Ekonomac na krilima Pršića do polufinala Kupa Srbije

Izvor: KGsport.info, 23.Mar.2017, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomac na krilima Pršića do polufinala Kupa Srbije

Kragujevački Ekonomac eliminisao je beogradski Euro Motus u derbi meču četvrtfinala Kupa Srbije u futsalu. U veoma zanimljivoj i dinamičnoj utakmici u beogradskom USC „Voždovac“, izabranici Predraga Rajića slavili su večeras sa 3:1 (1:1), čime su se revanširali Beograđanima za poraz u prošlogodišnjem finalu kupa.
Derbi meč između trenutno dve najkvalitetnije ekipe u Srbije opravdao je očekivanja. Mnoštvo prilika, lepih poteza i gotovo nestvarnih odbrana čuvara mreže >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << oba tima, obeležili su večerašnji duel u USC „Voždovac“. Epitet igrača utakmice poneo je Marko Pršić, koji je sa dva pogotka odveo Kragujevčane u polufinale Kupa Srbije
Popularni „studenti“ do vođstva su stigli posle kornera u 6. minutu, kada je Srđan Ivanković zatresao mrežu domaćeg tima.
Usledile su dve povoljne prilike na obe strane, najpre za Lazarevića, a onda i Stojkovića.
U 14. minutu Euro Motus je stigao do izjednačenja. Strelac je bio Kopanja.
Do kraja prvog dela igre Valjenko je u dva navrata propustio da se upiše u listu strelaca.
Početak drugog poluvremena donosi još dinamičniju igru. Igrao se 22. minut kada je Pršić krunisao sjajnu akciju Ekonomca, koju je započeo Brazilac Da Silva, a nastavio Denis Ramić.
Nedugo potom istakao se i čuvar mreže Ekonomca Nemanja Momčilović, kada je skinuo zicer Filipoviću.
Nekoliko trenutaka kasnije Ivanković je pogodio prečku, a već u sledećem napadu na drugoj strani Krasić šutira pored gola.
Čuvari mreže oba tima, Nemanja Momčilović i Nikola Josimović, imali su dosta posla u drugom poluvremenu, posebno golman Euro Motusa. Momčilović je tako sprečio Lazarevića da se upiše u listu strelaca, dok je Josimović uspešno zaustavio pokušaj Matijevića.
Veliku šansu da svoj tim dovede do ubedljivije prednosti propustio je Marko Pršić u 32. minutu, kada je u kontri izašao sam pred Josmovića, ali je golman Euro Motusa ovaj put izašao kao pobednik.
Potom je i Ramić pogodio stativu, da bi konačno, u 35. minutu, Ekonomac došao do trećeg gola. Ponovo je to bila akcija nakon udarca iz ugla koji je izveo Valjenko, a Pršić se prikrao iz drugog plana i matirao Josimovića.
Nakon trećeg gola Kragujevčana, domaći nisu imali drugog izbora osim da krenu sa još jednim igračem u polju umesto golmana. Međutim, „studenti“ su se sjajno branili i nisu dozvoljavali svom rivalu da napravi višak, tako da su na kraju uspeli da sačuvaju stečenu prednost i plasiraju se u polufinale Kupa Srbije.
Euro Motus – Ekonomac  1:3 (1:1)
BEOGRAD
Hala: USC „Voždovac“
Sudije: Jakšić (G.Milanovac) i Petrović (Čačak)
Strelci: 0:1 Ivanković u 6, 1:1 Kopanja u 14, 1:2 Pršić u 22. i 1:3 Pršić u 35. minutu
Nagomilavanje prekršaja: Euro Motus (3+5), Ekonomac (5+5)
EURO MOTUS: JOSIMOVIĆ , ŠOŠO, KOPANJA, LAZAREVIĆ, ŽIVIĆ, Vulić, Krasnić, Milosavac, Tepavčević, Roknić, Filipović, Stanojević, Popović. Trener: Slaviša Damjanović.
EKONOMAC: MOMČILOVIĆ, MATIJEVIĆ, RNIĆ, STOJKOVIĆ, IVANKOVIĆ, Rakičević, Da Silva, Janjić, Ramić, Jovanović, Pršić, Aleksić, Borisov, Ristić, Valjenko. Trener: Predrag Rajić.
Pored Kragujevčana, u polufinale kupa plasirala se i Nova Pazova, koja je sa 5:1 pobedila Deus. Preostala dva četvrtfinalna meča, Smederevo – FON i Kalča – Novi Pazar, igraju se sutra
Polufinalni susreti Kupa Srbije na programu su 19. aprila, dok je finale zakazano za 10. maj.
Ekonomac već u nedelju očekuje meč 17. kola Prve futsal lige Srbije, u kome će ugostiti nišku Kalču.
Foto: IP Sport Media
 
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.