Izvor: Danas, 07.Okt.2015, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve trećine nezaposlenih čine žene

Kragujevac - Predstavnici Ambasade Australije posetili su juče Kragujevac, u kojem su u osnovnoj školi "Vukašin Marković" sredstvima te ambasade opremljene prostorije za radionice i sastanke Udruženje poslovnih žena "Vizija'', koje realizuje projekat "Žene u akciji".

 Predsednica Udruženja poslovnih žena "Vizija" Biljana Planić pojasnila je juče da je cilj projekta motivisanje nezaposlenih žena na samozapošljavanje kroz radionice. Podaci pokazuju, istakla >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << je ona, da dve trećine nezaposlenih u Srbiji čine žene, i zato je cilj Udruženja "Vizija" da što veći broj žena nađe svoj put, ostvari ekonomsku nezavisnost i time poboljša svoj i položaj svojih porodica. Sam projekat obuhvata više nivoa osamostaljenja nezaposlenih žena - od motivacionih treninga, pravno-konsultantskih radionica do konkretnih radionica koje za cilj imaju podsticanje biznisa a projekat se realizuje do kraja ove godine.

Zamenica predsednika Skupštine grada Slavica Kominac je prilikom susreta sa predstavnicima australijske ambasade i rukovodstvom Udruženja "Vizija" kao posebno osetljivu kategoriju navela žene posle pedesete godine, jer upravo one u vremenu tranzicije jako teško dolaze do posla i u javnom i u privatnom sektoru.

Prva sekretarka i konzulka Ambasade Australije Melinda Rio kazala je da ta ambasada podržava mnoge projekte u lokalnim zajednicama, posebno one koji se odnose na osnaživanje položaja žena i devojaka.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.