Drljevićeva nova prvakinja Srbije u šahu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2016, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drljevićeva nova prvakinja Srbije u šahu

Ženski intermajstor Ljilja Drljević nova je prvakinja Srbije u šahu posle državnog prvenstva, koje je danas završeno u Kragujevcu.

Drljević je osvojila 6,5 poena iz devet partija, pola poena više od Jovane Erić. Po pet poena imaju intermajstor Sandra Đukić i velemajstor Irina Čoluškina, a po 4,5 poena osvojile su ženski FIDE majstori Jovana Milošević i Marina Gajčin.

Sedmo i osmo mesto dele FIDE majstori Radmila Kovačević i Teodora Injac sa po četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osvojena poena, pretposlednja je velemajstor Suzana Maksimović sa tri, a poslednja intermajstor Marija Petrović sa 2,5 osvojena poena.

U poslednjem, devetom kolu danas se igralo miroljubivo, pa su viđeni remiji u partijama Čoluškina - Đukić, Erić - Injac i Petrović - Drljević. Gajčin je crnim figurama pobedila Kovačević, a Milošević vodeći bele figure Maksimović.

Igrano je devet kola po Bergerovom sistemu, svaka sa svakom. Nagradni fond iznosio je 265.000 dinara, a novoj šampionki Srbije pripalo je 80.000 dinara.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ljilja Drljević nova šampionka Srbije

Izvor: B92, 28.Apr.2016

Ženski intermajstor Ljilja Drljević nova je prvakinja Srbije u šahu posle državnog prvenstva, koje je u četvrtak završeno u Kragujevcu...Drljević je osvojila 6,5 poena iz devet partija, pola poena više od Jovane Erić...Po pet poena imaju intermajstor Sandra Đukić i velemajstor Irina Čoluškina,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.