Dobrovoljni odlazak iz RTK prihvatilo 49 radnika

Izvor: N1 televizija, 15.Maj.2017, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobrovoljni odlazak iz RTK prihvatilo 49 radnika

Od 59 radnika Radio-televizije Kragujevac (RTK), njih 49 prihvatilo je dobrovoljni odlazak iz tog medija uz socijalni program za čiju realizaciju država treba da izdvoji oko 22,5 miliona dinara, izjavila je direktorka RTK-a Irena Veličković.

Ona je agenciji Beta kazala da su socijalni program prihvatila 24 radnika sektora tehnike, 15 novinara i 10 zaposlenih u administraciji.

"Najviše zaposlenih, njih 39, opredelilo se za dobrovoljni odlazak uz isplatu od >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << po 200 evra po godini radnog staža, deset se izjasnilo za odlazak na način koji je utvrđen po Zakonu o radu, a nije bilo prijavljenih za socijalni program uz isplatu šest prosečnih bruto zarada", kazala je Irena Veličković.

Direktorka je navela da su zaposleni u RTK u "dramatično teškoj finansijskoj situaciji" pošto nisu primili plate od maja prošle godine i da im je zato novac od socijalnog programa preko potreban.

"Kompletna dokumentacija za socijalni program predata je u petak Ministartstvu rada i zasposleni očekuju njegovu brzu realizaciju, s obzirom da su takva uveravanja dobijena ranije u Ministarstvu privrede u pregovorima predstavnika sindikata Nezavisnost i zaposlenih", rekla je Irena Veličković.

Sprovođenje socijalnog programa očekuje i grad Kragujevac čiji je gradonačelnik Radomir Nikolić doneo Zaključak da se po okončanju socijalnog programa zatraži saglasnost Vlade Srbije za prenos udela iz državnog registra gradu Kragujevcu, do sticanja uslova za novu privatizaciju.

Prenos osnivačkih prava podrazumeva da će grad Kragujevac izmiriti obaveze prema zaposlenima u rokovima predviđenim uslovima socijalnog programa, kao i prema poveriocima.

Ugovor o prodaji kapitala sa kupcem Radio-televizije Kragujevac Radoicom Milosavljevićem, raskinut je 25. januara zbog nepoštovanja obaveza a kapital RTK prešao je u državni registar akcija i udela.

RTK ne emituje program od 7. decembra 2016. godine, račun preduzeća je u blokadi od avgusta prošle godine, a zbog neizmirenih dugovanja oduzete su i dozvole za emitovanje.

Više od 10.000 građana potpisalo je peticiju kojom su zatražili opstanak Radio-televizije Kragujevac, kao ključnog izvora informisanja za teritoriju Kragujevca i Šumadije.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Većina radnika RTK prihvatila dobrovoljni odlazak uz socijalni program

Izvor: Blic, 15.Maj.2017

Od 59 radnika Radio-televizije Kragujevac (RTK), njih 49 prihvatilo je dobrovoljni odlazak iz tog medija uz socijalni program za čiju realizaciju država treba da izdvoji oko 22,5 miliona dinara, izjavila je danas direktorka RTK-a Irena Veličković...Ona je agenciji Beta kazala da su socijalni program...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.