Dobri rezultati mladih kragujevačkih plivača na „Čigota kupu“

Izvor: KGsport.info, 23.Apr.2014, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobri rezultati mladih kragujevačkih plivača na „Čigota kupu“

Proteklog vikenda održan je sedmi prolećni plivački miting „Čigota kup 2014“ na Zlatiboru. Učestvovalo je 187 plivača iz 18 domaćih i inostranih klubova. Među učesnicima našle su se i tri kragujevačke ekipe: PK „Radnički“ sa 30, PK „Foka“ sa 15 i PK „Delfin“ sa 13 plivača.
Najuspešniji su bili plivači „Foke“, koji su osvojili čak 14 medalja i to devet zlatnih, tri srebrne i dve bronzane medalje.
Zlatne medalje osvojili su: Ljubica Belić >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << (50 metara kraul i delfin), Dunja Mihailović (50 metara prsno), Aleksa Đorđević (50 metara leđno i delfin), Tijana Vasiljević (50 metara delfin), Dimitrije Petrušić (100 metara kraul i delfin) i Veljko Stanković (100 metara prsno). Srebro su osvojili: Marta Isailović (50 metara kraul), Nađa Mihajlović (50 metara prsno) i Jovana Radojević (100 metara delfin), kojoj je pripala i bronza na 100 prsno, dok je Pavle Drpa osvojio bronzu u disciplini 50 metara delfin stilom.
Takmičari „Radničkog“ osvojili su ukupno 12 medalja – tri zlatne, četiri srebrne i pet bronzanih.
Medalje su osvojili: Milica Đorđević (zlato na 50 m kraul i srebro na 50 m delfin), Dimitrije Nikolić (zlato na 50 m kraul i bronza na 50 m prsno), Dina Jovanović (zlato na 50 m leđno i srebro na 50 m deflin), Ema Vranić (bronza na 50 m kraul i bronza 50 m leđno), Mihajlo Vujanac i Mia Jovanović (srebro na 50 m kraul), Ema Jakovljević (bronza na 50 m delfin) i Marija Sekulović (bronza na 50 m prsno).
Takmičare „Radničkog“ na mitingu „Čigota kup 2014“ predvodio je trenerski tim u sastavu Marija Nešović, Miloš Radivojević i Ivica Stanić.
Takmičari „Delfina“ su osvojili ukupno 7 medalja – jedno zlato i po tri srebra i bronze.
Ljubica Kovačević je osvojila zlato na 100 metara kraul i srebro na 100 metara leđno, Maja Stepović je osvojila srebro na 50 metara kraul i bronzu na 50 metara leđno, Luka Karić je osvojio srebro na 50 metara prsno i bronzu na 50 metara leđno, Aleksandri Ilić je pripala bronza na 100 metara kraul, kao i Nađi Ilić u disciplini 50 metara leđno.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.