Direktorka Radio-televizije Kragujevac podnela ostavku

Izvor: RTS, 02.Dec.2016, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorka "Radio-televizije Kragujevac" podnela ostavku

Zbog teške materijalne situacije privatizovane "Radio-televizije Kragujevac", direktorka Irena Veličković podnela je ostavku vlasniku Radoici Milosavljeviću, biznismenu iz Kruševca.
U toj regionalnoj televizijskoj kući zaposleno je 67 ljudi, od kojih se od oktobra više od polovine prijavilo za socijalni program koji im je ponudio vlasnik.
Zaposleni koji više od mesec dana vode >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << štrajk upozorenja jednočasovnim prekidom emitovanja programa, "nisu primili pet plata, za 6. decembar je zakazana licitacija za prodaju automobila i opreme po tužbama 26 radnika, a preti i oduzimanje dozvole za emitovanje programa ako do 9. decembra ne platimo naknadu REM-u", rekla je Irena Veličković agenciji Beta.
Poslovanje RTK opterećuju dugovanja iz ranijih godina i neprekidna blokada računa preduzeća od avgusta ove godine zbog 19 miliona dinara duga.
"Trudili smo se da prethodnih meseci prevaziđemo teškoće, snalazili smo se kako smo znali i umeli da plaćamo pristigle obaveze, finansiramo popravku opreme, troškove interneta, goriva, telefona. Zaposleni su radili bez plata i uspevali smo da održimo kontinuitet u emitovanju programa radija i televizije", rekla je Veličkovićeva.
S druge strane, RTK ne može da naplati sve na šta ima pravo.
Tako je Veličkovićeva navela da RTK ima pravo korišćenja dve trećine zgrade u centru Kragujevca, ali koristi samo manji deo, dok većinu prostora godinama koristi poreska služba, ali ne plaćaju zakup RTK od 7,5 miliona godišnje, a na RTK se "čak vodi i njihov dug za struju od 800.000 dinara", dodala je Veličkovićeva.
Nikakve troškove, sem telefona, ne plaćaju ni lokalne Kragujevačke novine koje su takođe u prostorijama RTK oko kojih se ta firma spori s gradskim vlastima.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.