“Dan otvorenih vrata“ u lokalnoj samoupravi grada Kragujevca

Izvor: Kragujevac.rs, 09.Okt.2015, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Dan otvorenih vrata“ u lokalnoj samoupravi grada Kragujevca

U okviru Dečije nedelje danas je u zgradi Gradske uprave organizovan Dan otvorenih vrata, koji je predstavnicima Đačkih parlamenata osnovnih i srednjih škola iz Kragujevca omogućio da posete lokalnu samoupravu i sa njenim predstavnicima razgovaraju o aktivnostima i nadležnostima u sistemu upravljanja.

Ovo je prilika da se pored ostalog, osnovci i srednjoškolci u “Dečijoj nedelji“ upoznaju sa svojim pravima na lokalnom i nacionalnom nivou, i o tome šta čini naše zakonodavstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << a šta se sprovodi u praksi, rekla je dr Gordana Damnjanović član veća za zdravsto i socijalna pitanja.

“Mislim da su deca dobar partner lokalnoj samoupravi, i mislim da deca kroz svoje institucije, a pre svega đačke parlamente, mogu da ukažu na ono šta žele i koji su pravci po njihovom mišljenju nedovoljno razvijeni i poznati, a šta im je potrebno u narednom periodu kako bi bili informisani i kako bi se njihova prava u praksi primenjivala“, dodala je dr Damnjanović.

Osim o pravima koja su vezana za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, đaci su se danas upoznali i sa aktivnostima lokalne samouprave grada Kragujevca u oblastima obrazovanja, kulture i sporta koje im je predočio Boris Kovačević, član veća za vanprivredne delatnosti.

Grad Kragujevac ulaže napore da kroz mnogobrojne kulturne, sportske i zabavne manifestacije obogati sadržaj za mlade, kako bi im život u gradu bio lepši i kako bi imali prostor gde mogu da izraze svoje talente i veštine i ostvare ono što nose u sebi. Ali ono što je veoma važno da znate tokom vašeg odrastanja i školovanja, je da postoje zakoni, institucije sistema i grad koji vas štite od nepravdi i nevolja i da o tome ne treba da ćutite, već da govorite, kako bi svi zajedno stvorili još bolji i pozitivniji životni ambijent, rekao je Kovačević u obraćanju kragujevačkim parlamentarcima osnovnih i srednjih škola.

Akciji “Dan otvorenih vrata“ u lokalnoj samoupravi prisustvovao je i zaštnik građana grada Kragujevca, Mihailo Ignjatović, koji je osnovcima predložio da po ugledu na jedinstveni Đački parlament srednjih škola, osnuju Đački parlament osnovnih škola u čemu će im savetima i u formiranju dokumentacije i pravnih akata pomoći Kancelarija zaštitnika građana.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Đački parlamenti posetili Gradsku upravu

Izvor: Šumadija Press, 10.Okt.2015, 12:00

Ućenici iz Đačkih parlamenata osnovnih i srednjih škola iz Kragujevca posetili su Gradsku upravu i sa njenim predstavnicima razgovarali o nadležnostima u sistemu upravljanja...“Dan otvorenih vrata” u zgradi Grada organizovan je u okviru “Dečije nedelje”, sa ciljem da se osnovci i srednjoškolci...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.