Budžet grada za narednu godinu – bez projektnih aktivnosti

Izvor: Kragujevac.rs, 12.Dec.2014, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet grada za narednu godinu – bez projektnih aktivnosti

Predlog budžeta grada Kragujevca za 2015. godinu bio je tema i konferencije za novinare Odborničke grupe Demokratske stranke, koja smatra da je predloženi budžet nerealan, netačan i precenjen za 30 posto.

Predlagač, prema rečima Jovane Jovanović predsednika te odoborničke grupe, nije dao jasno obrazloženje zašto su prihodi i rashodi na nerealnim osnovama i u nerealnim okvirima. Iako predlagač tvrdi da je budžet programskog karaktera, programskih aktivnosti gotovo da nema. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Postoji samo kategorija specijalizovanih usluga, kazala je Jovana Jovanović, iz kojih se jasno ne vidi gde će otići ta sredstva.

Vladajuća većina okupljena oko Srpske napredne stranke, ne bori se ni za oblast kulture, ni za visoko obrazovanje, ni za poljoprivredu, a ni za profesionalni sport, tako da po mišljenju Demokratske stranke, ovakav budžet nije u interesu građana.

Odobornički klub Demokratske stranke zamera članovima Gradskog veća što se nisu oglasili i pojasnili kako će ovakav predlog budžeta uticati na funkcionisanje resora koje vode. Čak iako članovi Gradskog veća nemaju uticaj na planiranje budžeta, to ih, smatraju odbornici Demokratske stranke, ne amnestira od odgovornosti.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

DS ocenjuje da je budžet bez projektnih aktivnosti

Izvor: Šumadija Press, 13.Dec.2014, 12:31

Predloženi budžet grada Kragujevca za 2015. godinu je nerealan, netačan i precenjen za 30 odsto.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.