Ambasador Hrvatske sa privrednicima kod gradonačenika Kragujevca

Izvor: Blic, 21.Apr.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Hrvatske sa privrednicima kod gradonačenika Kragujevca

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić ugostio je delegaciju Ambasade Hrvatske na čelu sa Gordanom Markotićem i Hrvatskog poslovnog kluba.

- Predstavili smo naše potencijale, sve ono što Kragujevac nudi investitorima u ovom trenutku - izajvio je Nikolić

.

On je rekao da je Hrvatska “ozbiljno zainteresovana za naše poljoprivredne proizvode i da nam nudi usluge svojih kompanija koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se bave turizmom”.

- Hrvatski privrednici pokazali su interesovanje za oblast metalske industrije. Verujem da ćemo za početak napraviti kontakte, a nakon toga, kada se bolje upoznaju sa našim kompanijama i svim pogodnostima koje nudimo investitorima, očekujem da ćemo napraviti konkretniju i ozbiljniju saradnju - rekao je Nikolić.

- Cilj naše posete je ne samo da upoznamo Kragujevac kao centar Šumadije, već su sa nama i privrednici, predstavnici 11 kompanija koje su zainteresovane za poslovanje sa kragujevačkom regijom. Ima puno mogućnosti za saradnju u metalo-prerađivačkoj industriji, ali i na području proljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Hrvatska je poznata turistička destinacija i što se turistička sezona više produžava, to je potreba za tim proizvodima veća - rekao je ambasador Markotić.

Tokom dana, Markotić je sa saradnicima posetio Muzej “21. oktobar” i položio cveće pored spomenika streljanim đacima i profesorima u Spomen-parku Šumarice.

Srbija i Hrvatska imaju kontinuiranu poslovnu saradnju koja nije prekinuta čak ni u vreme ekonomske krize. Međusobna robna razmena, prošle godine dostigla je 700 miliona evra. Robna razmena krajem 2013. godine bila oko 550 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.