Ðurić: Vučić sa Ramom bez diplomatskih rukavica

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Apr.2015, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðurić: Vučić sa Ramom bez diplomatskih rukavica

Današnji razgovor premijera Srbije Aleksandra Vučića sa albanskim premijerom Edijem Ramom bio je bez diplomatskih rukavica i srpski premijer je još energičnije stavio do znanja šta misli o Raminim izjava o ujedinjenju Kosova i Albanije, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

"Ono što je premijer Vučić već rekao u svom saopštenju kada je Rama te čuvene svoje izjave dao, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vlade Srbije je rekao još mnogo energičnije i odlučnije na samom sastanku", kaže Ðurić u izjavi za B92.

Vučić je posle prve takve Ramine izjave u intervjuu za Klan Kosova poručio da se Kosovo i Albanija nikada neće ujediniti.

Ðurić je rekao da je razgovor Vučića sa Ramom bio "bez diplomatskih rukavica", ali i razgovor u kome naša strana nije nastupila svađalački već usmerena ka rešavanju problema.

"Srbima i Albancima u regionu je u interesu da imaju normalne odnose", rekao je Ðurić navodeći da su upravo takve Ramine izjave ono što narušava naše odnose.

"To je bez dlake na jeziku Rami u lice preneto", rekao je Ðurić govoreći o današnjem susretu premijera Srbije i Albanije u Briselu.

Na pitanje kakva je bila reakcija Rame, Ðurić kaže da je bila "mnogo manje temperamentna nego u medijskim nastupima".

Govoreći o nastavku dijaloga Beograda i Prištine večeras u Briselu, Ðurić je rekao da je naša delegacija došla da raščisti već jednom šta je to što se od Srbije traži za otvaranje poglavlja u pregovorima sa EU.

"Mi smo sve što je bilo do nas uradili, sproveli smo sve elemente Briselskog sporazuma koji su se nas ticali. Jedini elementi koji nisu sprovedeni su oni koji se odnose na prava Srba, na Zajednicu srpskih opština i to je ono što premijer Vučić prenosi i Federiki Mogerini i drugim evropskim zvaničnicima", rekao je Ðurić.

Prema njegovim rečima, želja Srbije je da što brže napreduje ka EU ali i formiranje Zajednice srpskih opština kako bi se zaštitili naši interesi.

"Hoćemo da čujemo šta je to što se od nas traži konkretno, decidno i otvoreno. Sve što nam je rečeno da Srbija treba da ispuni od standarda, od reformi, od političkih kriterijuma ona je uradila. Sad hoćemo da vidimo o čemu se radi i zašto se to još uvek ne dešava", kaže Ðurić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Rama: Odnosi sa Srbijom nikad bolji

Izvor: Blic, 22.Apr.2015, 12:22

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da je njegova izjava o ujedinjenju Albanije i Kosova izvučena iz konteksta i naglasio da odnosi između Albanije i Srbije nikada nisu bili bolji...On je u intervjuu za "Al Džaziru Balkans", koju prenosi agencija ATA, rekao da "moramo razumeti proces integracija,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.