Zaštićeni svedok danas svedoči protiv Olivera Ivanovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jul.2015, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštićeni svedok danas svedoči protiv Olivera Ivanovića

Suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba biće nastavljeno danas u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici saslušanjem prvog od dvojice zaštićenih svedoka.

Ivanovićev branilac, advokat Nebojša Vlajić izjavio je Tanjugu da će suđenje biti nastavljeno davanjem iskaza jednog od dvojice zaštićenih svedoka tužilaštva i da će sutrašnje ročište biti zatvoreno za javnost.

Ivanović je optužen da je počinio krivično delo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ratnog zločina nad civilnim stanovništvom na Kosovu tokom 1999. i 2000. godine a njegov slučaj je povezan sa penzionisanim srpskim policijskim pukovnikom Dragoljubom Delibašićem i još trojicom Srba.

Delibašić, Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović osumnjičeni su ubistvo i pokušaj ubistva i svi oni uključujući i Ivanovića obuhavćeni su zajedničkom optužnicom a suđenje im je počelo 18. decembra 2014. godine.

Sva petorica optuženih Srba, izjasnili su se ranije da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret.

Međunarodnim sudskim većem Osnovog suda u severnom delu Kososvke Mitrovice predsedava Euleksov sudija iz Rumunije Roksana Komša.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.