Zapadni mediji o neredima u Prištini

Izvor: Press, 27.Jan.2015, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapadni mediji o neredima u Prištini

Zapadni mediji izveštavaju o situaciji u Prištini prenoseći da je na ulicama u toku žestok sukob demonstranata i policije koja na kamenice uzrvraća suzavcem i da je uhapšeno više desetina lica među kojima i gradonačelnik Špend Ahmeti.
U Prištini su danas izbili najveći neredi od 2008. godine, kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, ocenjuje Rojters dodajući da je policija pokušava >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da uz pomoć bornih vozila i vodenih topova rastera oko 2.000 učesnika protesta

Demonstracije je organizovala opozicija sa zahtevom za smenu ministra prištinske vlade Aleksandra Jablanovića, prenela je agencija AP.

Agencija podseća da demonstranti traže da ministar za povratak i zajednice Jablanović bude smenjen zbog izjave kojom je navodno uvredio albanske demonstrante nazivajući “divljacima” one koji su 6. januara sprečili prolazak autobusa sa raseljenim Srbima.

Demonstranti traže i da se kombinat Trepča proglasi javnim preduzećem, prenosi Slobodna Evropa.

Današnje demonstracije koje je poveo pokret “Samoopredeljenje”, čiji je član uhapšeni Ahmeti, prištinske vlasti su odobrile, ali su se posle nekoliko zapaljivih govora protesti pretvorili u ulično nasilje.

Pripadnici Kfora i Euleksa u misijama na Kosovu nisu učestvovali u suzbijanju demonstracija, a preciznih izveštaja o povređenima nema, navodi se u tekstovima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Zapadni mediji o neredima u Prištini

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2015

PRIŠTINA - Zapadni mediji izvještavaju o situaciji u Prištini prenoseći da je na ulicama u toku žestok sukob demonstranata i policije koja na kamenice uzrvraća suzavcem i da je uhapšeno više desetina lica među kojima i gradonačelnik Špend Ahmeti...U Prištini su danas izbili najveći neredi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.