Vulin: Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Mar.2015, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da je Kosovo i Metohija prostor pod upravom međunarodne zajednice i da Srbija nije i nikada neće priznati samoproglašenu nezavisnost Kosova.

Reagujući na izjavu kosovskog ministra za evrointegracije Besima Čolakua da se srpsko priznanje Kosova podrazumeva i da to pokazuju dogovori iz Brisela, Vulin >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je poručio da Kosovo nije nezavisno i da Srbija neće priznati kosovsku nezavisnost.

“Niste nezavisni. Država Srbija neće priznati nikakvu nezavisnost Kosova i Metohije, za nas je ovo prostor pod upravom Međunarodne zjaednice u skladu sa Rezolucijom 1244 SBUN i nikako drugačije”, poručio je Vulin.

Probajte da donesete i jedan ključni zakon a da za to ne dobijete podršku Beograda, kakva je to nezavisnost o kojoj morate da pregovarate u Briselu, upitao je Vulin i poručio vlastima u Prištini da se ne igraju, plaše i ne zbunjuju narod.

Ovakvim ponašanjem i ovakvim izjavama koje služe za dnevno-političke svrhe samo se otežava situacija, ocenio je Vulin i naglasio da vlast u Srbiji nije dužna da učestvuje u dnevno političkim igrama Prištine i da neće učestvovati u takvim igrama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vulin: Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova

Izvor: Blic, 29.Mar.2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da je Kosovo i Metohija prostor pod upravom medjunarodne zajednice i da Srbija nije i nikada neće priznati samoproglašenu nezavisnost Kosova...Reagujući na izjavu kosovskog ministra...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.