Vučićevoj izdaji nema kraja

Izvor: KMnovine.com, 25.Apr.2015, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučićevoj izdaji nema kraja

"Aleksandru Vučiću nije bila prepreka ni smetnja odluka Ustavnog suda Republike Srbije"






 Najnoviji sporazum koji je Aleksandar Vučić postigao sa Isa Mustafom tzv. predsednikom vlade nezavisne države Kosovo, o otvaranju dva nova administrativna-granična prelaza između Kosova i Metohije i preostalog dela Republike Srbije nije ništa drugo do dodatno utvrđivanje granice države >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Kosova i omogućavanje institucijama tzv. republike Kosovo da uspostave potpunu kontrolu na severu Kosova i Metohije gde živi većinsko srpsko stanovništvo, koje se žestoko protivi ovom dogovoru.


    Nažalost za ovakav sporazum Aleksandru Vučiću nije bila prepreka ni smetnja odluka Ustavnog suda Republike Srbije kojom je sporazum o slobodi kretanja postignut između Beograda i Prištine proglašen neustavnim. Umesto da postupi po odluci Ustavnog suda i demontira već postojeće administrativne-granične prelaze on otvara nove i to upravo u trentuku kada se ukidaju granični prelazi između Kosova i Albanije. Više je nego očigledno da Aleksandar Vučić svesno krši Ustav i zakone Republike Srbije da bi legalizovao nezavisnu Republiku Kosovo i na taj način dobio priznanje svojih zapadnih mentora.


    Ovim potezom, kao i dogovorom da se tzv. srpski poslanici vrate u parlament Kosova i da lokalne samouprave na severu Kosova i Metohije naknadno usvoje budžete kojim bi se obuhvatili prosveta i zdravstvo, su jasan pokazatelj da je Zajdnica srpskih opština čista podvala i laž o čemu su poslanici i rukovodstvo Skupštine Autonomne Pokrajine Kosova i Metohije sve ovo vreme javno govorili.


    Da bi se skrenula pažnja javnosti sa postignutih pogubnih sporazuma po srpski narod i opšte nacionalne interese Republike Srbije u trenutku kada se javno govori o stvaranju Velike Albanije, gospodin Aleksandar Vučić se hvali da je u pregovorima navodno dokazao da su dve trećine jezera Gazivode u prostalom delu Republike Srbije a direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić da je Aleksandar Vučić bio oštar prema predsedniku vlade Albanije Edi Rami. A prema našim saznanjima bio je krajnje kooperativan i servilan.


    Svakako da ovo nije kraj Vučićeve izdaje, ostalo je još da Kosovu odobri poseban broj, preda enertetski i telekomunikacioni sistem, ugasi Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici, hermetički zatvori granicu i srpski narod ostavi na milost i nemilost onima koji upravo rade na njegovom nestanku i nastavi sa obmanjivanjem javnosti da Kosovo nikada neće priznati kao nezavisnu državu.


    I pored svega, poslanici i rukovodstvo Skupštine Autnonomne Pokrajine Kosova i Metohije kao jedini legitimni predstavnici srpskog naroda na Kosovu i Metohiji skreću pažnju aktuelnoj vlasti u Beogradu da ne priznaju nikakve granice između Kosova i Metohije i preostalog dela Republike Srbije koje se postavljaju mimo Ustava Republike Srbije i volje srpskog naroda.


Kosovska Mitrovica
Skupština AP KiM
24.04.2015. godine

Pripremile:KM Novine

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.