Vučić privrednicima:Ulažite na Kosovu i u Albaniji

Izvor: Mondo, 29.Maj.2015, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić privrednicima:Ulažite na Kosovu i u Albaniji

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pozvao je privrednike da ulažu na Kosovu i poručio da će država Srbija dati značajne poreske pogodnosti onima koji invesitraju na Kosovu. Ulažite i u Albaniji, poziva premijer.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

"Ostvarili smo rezulate na osnovu kojih možemo da iizdvojimo deo sredstava za subvencionisanje novih radnih mesta na Kosovu I Metohiji", rekao je Vučić okruglom stolu "Region uspeha" u Palati Srbija.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />Vučić je privrednike na skupu pozvao da otvaraju "ćerke firme" na Kosovu u srpskim, ali i u albanskim sredinama i naveo da će se u naredna tri meseca naći najbolja rešenja za uspešno investiranje.

On je pozvao privrednike da u tom periodu iznesu svoje konkretne predloge.

Premijer je objasnio da se svaki privrednik rukovodi profitom, ali da država želi da ih privuče da ulažu u nova radna mesta na Kosovu, jer će to doprineti boljem standard građana u tom delu zemlje, ali i privatnicima doneti profit.

Okrugli sto, koji organizuje Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa Ministarstvom privrede i Privrednom komorom Srbije, okupio je predstavnike vlade, privremenih institucija samouprave u Prištini, akademske zajednice, relevantnih strukovnih institucija, diplomatskog kora i civilnog društva, kao i privrednike i privredne asocijacije.

Na skupu će govoriti i direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

PODSTICAJI ZA IZVOZNIKE

Vučić je najavio donošenje zakona o podsticaju izvozno orijentisane privrede.

Premijer je, istovremeno, pozvao srpske privrednike da osvajaju nova tržište i ulažu u region.

"Ulažite svuda u regionu. Ulažite u Albaniju. U razgovoru sa albanskim premijerom Edijom Ramom dogovorili smo, pošto albanska država pokazuje interes za srpske investicije, da njihova država osigura ulaganja", rekao je Vučić.

On je istakao da će država podržati izvozno orijentisanu privredu, jer dobra ekonomija, uspešna privreda "leči" mnoge političke rane iz prošlosti.

Takođe je pozvao privrednike da pronađu najbolji mogući način za svoj biznis i profite, dodajući da države neće smetati, već će biti ne od male koristi.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.