Vučić: Poseta Kosovu pod znakom pitanja zbog uslovljavanja Prištine

Izvor: Blic, 28.Mar.2017, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Poseta Kosovu pod znakom pitanja zbog uslovljavanja Prištine

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić potvrdio je da je nameravao da poseti Kosovo i Metohiju, ali i da nije zvanično obavešten o navodnim uslovljavanjima te posete.

Upitan da li su mu kosovske vlasti uslovile da 29. marta ide na Kosovo i obiđe Leposavić, Vučić je rekao da o tome nije obavešten. Kako je navedeno odlazak je uslovljen članovima delegacije, a zatražen je izostanak pojedinih ministara Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije- ministara Nebojše Stefanovića i ministra odbrane Srbije Zorana Đorđevića.

- Nisam to čuo. Ako će neko da me uslovljava... Mislio sam da idem, ali je sad pitanje da li ću. Da li će da zabrane ili ne to je njihova stvar - rekao je Vučić gostujući sinoć na televiziji "Pink".

On je ocenio večeras da će ukoliko pregovori sa Prištinom budu prebačeni na predsednički nivo oni "funkcionisati jednako" kao i do sada.

Vučić smatra da za Prištinu veliki problem predstavlja formiranje Specijalnog suda za ratne zločine.

- Plašim se da je to mnogo opasnije za nas Srbe nego za Albance koji bi trebalo da budu meta krivičnog progona. Albanci su spremni na sve kako bi to zaustavili - kazao je Vučić koji je aktuelni premijer Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.