Vučić: Ne nudim rešenje za Kosovo, već razgovor

Izvor: N1 televizija, 28.Jul.2017, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne nudim rešenje za Kosovo, već razgovor

Rešenje nismo nudili, jedino smo ponudili razgovor, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom svoje inicijative o unutrašnjem dijalogu o Kosovu. On je rekao i da je "dijalog već krenuo", jer se o tome priča.

Izvor: N1

Vučić ocenjuje da će odnos koji stranke i organizacije budu pokazale prema njegovom pozivu na unutrašnji dijalog o Kosovu pokazati stepen njihove odgovornosti i ozbiljnosti.

"Ako neko misli da je najakše tako što će da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << prosipa kletve, a neko drugi misli da je najbolje da zabije glavu kao noj i da ga to ne interesuje, neka Vučić rešava te probleme - i to je neka vrsta dijaloga, ja sam i zbog toga zadovoljan", kazao je on.

Predsednik Srbije je ocenio da će upravo svojim stavom neki pokazati da, zapravo, nemaju nikakvo rešenje. Iskazao je zahvalnost onima koji su pokazali inicijativu da se, kako je naveo, na ozbiljan način i bez odlaganja rešavaju problemi.

"Očigledno je da će će svako svoj stepen ozbiljnosti i odgovornosti da pokaže i zahvalan sam mnogim ljudima koji su taj razgovor prihvatili. Mi rešenje nismo nudili, jedino što smo ponudili to je razgovor, a milsim da je razgovor lekovit", zaključio je Vučić.

Pokrenuo sam nešto što bi svako odgovoran i ozbiljan učinio, rekao je Vučić u Nišu.

"Kada bi se samo razmišljalo o izborima i onome što se narodu sviđa, Srbija ne bi imala uređene javne finansije i dobar Zakon o radu. Imali bismo mnogo više problema, zemljom bi upravljali oni koji uzmu dva, tri, pet, 10 miliona i ne vrate banci, jer su se dogovorili sa političarima. To više u Srbiji nije moguće", izjavio je Vučić.

On je rekao da Srbija postaje pristojna, normalna i uspešnija zemlja.

"To je tako kada ne podilazite narodu i kada rešavate probleme", ocenio je Vučić.

On je izjavio da će svako pokazati svoj stepen odgovornosti i ozbiljnosti i da je zahvalan intelektualcima poput pisca Duška Kovačevića i ljudima iz civilnog sektora koji smatraju da se problem mora rešavati na ozbiljan način danas, a ne ostavljati ga za sutra.

Dijalog već počeo?

Vučić je izjavio da je unutrašnji dijalog o Kosovu "već krenuo" jer se o tome priča i da je zadovoljan zbog toga.

"Uspeli smo. Svi pričaju o tome što govori da je dijalog krenuo", rekao je Vučić za Radio televiziju Srbije.

On je kazao da su reakcije na njegov poziv na dijalog očekivane i da je dobro da ih ima.

Kako je kazao, ako svi ljudi razumeju da ne treba ništa da se menja i da probleme treba ostaviti deci, onda to pokazuje neodgovornost.

Vučić je naveo da je cilj drzave da u naredne dve godine broj nezaposlenih u Nišu, koji je danas obišao, bude ispod 28.000 istakavši da smatra da je to realno jer se očekuje više investicija.

On je kazao da država za jug Srbije gde se nalaze južni i istočni krak Koridora 10 najviše čini i da se gleda da se u tim okruzima otvori najviše fabrika i dovede najviše ivestitora.

Prema njegovim rečima, Koridor 10 je pozivnica za sve investitore jer će Sofija i Solun biti bliže i to je direktan ulaz i turskih i evropskih investitora u Srbiju.

"Mi na Koridoru 10 imamo problem sa nedovoljnim brojem naših radnika i uvozimo radnike, a to nam naše fabrike saopštavaju", rekao je Vučić i dodao da će Srbija morati "više da poštuje i plaća zanatlije".

Vučić je u Nišu o opoziciji govorio i na drugačiji način:

Izvor: N1
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.