Vladavina prava ugrožena na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladavina prava ugrožena na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kazao je da su navodi da je tužilac Euleksa krivotvorio dokumenta protiv Olivera Ivanovića uznemiravajući i da se time dovodi u pitanje vladavina prava na Kosovu i Metohiji.

Đurić je kazao da je ovo pokazatelj da na Kosovu i Metohiji treba uspostaviti pravosuđe koje će biti sačinjeno od ljudi koji žive na tom području. On je gostujući na RTS-u kazao da je sada jasno da međunarodno pravo ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da zameni domaće pravosuđe.

"Pokazalo se da međunarodno pravosuđe ne može da zameni ono koje bi postojalo da je do kraja sproveden Briselski sporazum", kazao je Đurić.

Đurić je ponovio da su Srbi u nekim opštinama izloženi velikim pritiscima i da je njemu neverovaana "količina cinizma koju neki predstavnici lokalnih Albanaca pokazuju na terenu" pomenuvši rušenje pet kuća u Đakovici i napad na sveštenika i njegovu porodicu u Orahovcu.

"To je ta vrsta problema i ta vrsta nezaštićenosti sa kojima se suočavaju Srbi u mnogim sredinama na Kosovu i Metohiji gde nisu zaživeli sporazumi, tamo gde nema ni jednog jedinog srpskog policajca", kazao je Đurić za RTS.

On je ocenio da je jako važno da međunarodna zajednica, kao faktor stabilnosti na Kosovu i Metohiji, ne smanjuje svoje prisustvo.

"Primarni garanti bezbednosti na Kosovu i Metohiji su Kfor, Euleks, pa te na trećem mestu mešovita kosovska policija", kazao je Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Eulex

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vladavina prava ugrožena na Kosovu

Izvor: Beta, 31.Okt.2014

BEOGRAD, 31. oktobra 2014. (Beta) - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić kazao je da su navodi da je tužilac Euleksa krivotvorio dokumenta protiv Olivera Ivanovića uznemiravajući i da se time dovodi u pitanje vladavina prava na Kosovu i Metohiji...Djurić je kazao da je ovo pokazatelj...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.