Vlada Kosova o opštinama na severu

Izvor: B92, 04.Maj.2015, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Kosova o opštinama na severu

Vlada Kosova na današnjoj sednici treba da odluči da li će deblokirati opštinske budžete severne Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka.

Do blokade budžeta opština sa većinskim srpskim stanovništvom je došlo pošto nisu ispunile zakonsku obavezu da do 1. marta donesu budžete u skladu sa zakonima Kosova.

Skupštine opština na severu su potom usvojile budžete koji su suprotnosti sa uredbom Ministarstva finansija, koja je doneta na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kosovskih zakona.

Četiri opštine su usvojile budžete u iznosu od oko 70 miliona evra, dok im je prema propisima na snazi na Kosovu pripadalo nešto vise od osam miliona evra.

Sredstva koja svaka opština dobija utvrđuju se prema površini i broju stanovništva. Pošto su Srbi sa severa bojkotovali popis 2013. godine, Vlada Kosova je prihvatila procenu Kosovske statističke agencije da na tom delu zemlje živi oko 45 hiljada stanovnika.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vlada Kosova o budžetima četiri opštine na severu

Izvor: Blic, 04.Maj.2015

Vlada Kosova na današnjoj sednici treba da odluči da li će deblokirati opštinske budžete severne Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka, sa većinskim srpskim stanovništvom...Do blokade budžeta tih opština je došlo pošto nisu ispunile zakonsku obavezu da do 1. marta donesu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.