Veselji jedini kandidat za predsednika DPK

Izvor: B92, 07.Maj.2016, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji jedini kandidat za predsednika DPK

Priština -- Vršilac dužnosti predsednika Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji jedini je kandidat za predsednika stranke na vanrednoj izbornoj konvencije stranke.

Podpredsednik DPK-a Enver Hođaj je na konferenciji za medije izjavio da je bilo pravo svakog kandidata da konkuriše, predstavi viziju i platformu, ali da je za sada Veselji jedini kandidat.

"Po svemu sudeći, ićićemo s jednim kandidatom, ali ukoliko bude interesovanja, i na konvenciji mogu se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kandidovati i drugi kandidati", kazao je Hođaj.

Prema njemu, prvog dana konvencije, u subotu, na sednicu su pozvane i nevladine organizacije kako bi nadgledale proces izbora lidera DPK-a.

Do izbora predsednika DPK dolazi nakon ostavke bivšeg predsednika Hašima Tačija posle njegovog izbora za predsednika Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kadri Veseli izabran za predsednika DPK

Izvor: RTS, 07.Maj.2016

Novi predsednik najveće stranke kosovskih Albanaca, Demokratske partije Kosova, je Kadri Veseli. On je i aktuelni predsednik kosovske skupštine. . Veseli je na tu funkciju izabran na vanrednoj izbornoj konvenciji stranke....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.