Velika koalicija tvrdi da ima podršku Pacolija

Izvor: B92, 17.Avg.2017, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika koalicija tvrdi da ima podršku Pacolija

Priština -- Velika, tzv. Ratna koalicija PAN, čiji je kandidat za premijera Ramuš Haradinaj, tvrdi da je dogovorila podršku Alijanse za novo Kosovo Bedžeta Pacolija.

Koaliciju će navodno ozvaničiti posle 10-dnevnog ultimatuma koji je on dao DSK i Samoopredjeljenju da postignu dogovor o deblokadi institucija.

Pozivajući se na svoje izvore, prištinski Zeri piše da se dogovor Haradinaja i Pacolija očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do kraja sedmice ili početkom naredne.

Pacoli je prošle sedmice dao rok od 10 dana čelniku DSK Isi Mustafi I Aljbinu Kurtiju iz Samoopredeljenja da se dogovore o formiranju vlade ili će u protivnom napustiti koaliciju DSK i Alternative, sa kojima je njegova stranka nastupila na vanrednim parlamentarnim izborima, 11. juna.

Pacoli, koji važi za najbogatijeg Albanca, prošle sedmice se u svojoj rezidenciji sastao sa Haradinajem, ali detalji tog razgovora nisu saopšteni javnosti.

Mediji špekulišu da je Pacoli za “prelet” u veliku koaliciju tražio mesto ministra spojnih poslova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.