Vatikan: Tzv Kosovo stvar protokola - Albanija primer verske tolerancije

Izvor: KMnovine.com, 22.Sep.2014, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikan: Tzv ''Kosovo'' stvar protokola - Albanija primer verske tolerancije

Pripadnici rimokatoličkog reda pri Vatikanu, svoju posetu Albaniji iskoristili za javno ohrabrivanje šiptarskog fašizma i neprijateljstva prema Srbiji.
  ...

Direktor informativne službe Vatikana Federiko Lombardi je izjavio da je priznanje nezavisnosti Kosova prvenstveno “stvar protokola”, pišu šiptarski mediji.

Tokom posete poglavara katoličke crkve pape Franje Albaniji, Lombardi je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao: “Kod >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << priznanja Kosova se ne radi o odbijanju, već više o stvari protokola”.

Papa Francisko rekao je da Albanija, uprkos činjenici da u njoj živi pretežno muslimansko stanovništvo, nije „muslimanska zemlja, već evropska zemlja“.
 
   
Francisko: Evropljanin pre svega.    

Papa je, u razgovoru sa novinarima u avionu prilikom povratka u Rim, istakao da u Albaniji postoji saradnja između tri glavne religije - islama, katoličke i pravoslavne vere, preneo je Radio Vatikan.

Papa je ukazao na važnost kulture „zajedničkog življenja“, „tolerancije“ i „bratstva“ u toj balkanskoj državi.

„Rekli su mi da je to najmlađa zemlja u Evropi“, rekao je papa i dodao da je video „visoku kulturu...sposobnu za izgradnju bratstva“. Poglavar Rimokatoličke crkve bio je u jednodnevnoj poseti Albaniji u nedelju, koja je bila njegova prva zvanična poseta nekoj evropskoj zemlji.


Agencije, Srbi na okup, Fakti 
Pripremile: KM Novine

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.