Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Avg.2014, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustavni sud:Neustavan izbor predsjednika Skupštine Kosova

Ustavni sud Kosova donio je odluku da je izbor predsjendika Skupštine Kosova, Ise Mustafija bio u suprotnosti sa Ustavom zemlje.

Kako je navedeno u obrazloženju Ustavnog suda, odluka je neustavna zbog postupka koji je slijeđen tako i zbog sadržaja, jer predsjendika Skupštine nije predložila najaveća parlamentarna grupa.

Stoga je prema ustavnom sudu odluka i nevažeća.

Konstitutivna sjednica Skupštine, koja je počela 17. jula 2014. god., nije bila završena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << time što nije izabran predsjednik i potpredsjednici Skupštine.

Kako je naložio Ustvni sud, Skupština mora da završi konstitutivnu sjednicu, birajući predsjednika i potpredsjednika u skladu sa  ustavnim odredbama i Poglavljem III Poslovnika.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.