Uoči razgovora Vučića sa Zaevim: OVO je stav srpskog državnog vrha o odnosu sa Makedonijom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2017, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uoči razgovora Vučića sa Zaevim: OVO je stav srpskog državnog vrha o odnosu sa Makedonijom!

Stav o Kosovu poznat

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i makedonski premijer Zoran Zaev pokušaće u sredu u telefonskom razgovoru da smire tenzije i okončaju diplomatski rat koji je protiv Srbije započela Makedonija, čije su obaveštajne službe uz pomoć SAD prisluškivale i najviše srpske državne funkcionere i osoblje naše ambasade, piše Blic.

Prema informacijama lista, stav srpskog državnog vrha je da se ide na smirivanje tenzija, "iako nam je bačena rukavica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u lice, još jednom u nizu pokušaja destabilizacije naše države".

Pozivajući se na izvor iz Predsedništva Srbije, lnavodi se i da se Vučić neće ustezati da Zaeva u direktnom razgovoru suoči sa argumentima i potvrđenim saznanjima naših službi i da mu ukaže da poslednji potezi Skoplja nimalo ne doprinose regionalnoj stabilnosti i građenju poverenja među susedima.

Srž poruke predsednika trebalo bi da bude: prijatelji ne postupaju tako kako su uradili Makedonci.

Ukazano je i na to da je predsednik Vučić rekao da zna da će Makedonija podržati članstvo Kosova i Metohije i Unesko i dodaje da je sada očigledno da pre tri meseca nisu govorili istinu.

Vučić je izjavio da će o tome otvoreno razgovarati sa Zaevim, da će odnosi između dve zemlje biti ne baš sjajni i ne na najvišem nivou, ali da će biti pristojni.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Zaev: Nesuglasice rešavati dijalogom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev razgovarali su danas telefonom i dogovorili, u pet tačaka, principe na kojima će se temeljiti odnosi dve zemlje, a pre svega da će sve eventualne nesuglasice rešavati - dijalogom...Kako je navedeno u zajedničkom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić i Zaev preko "žice" gase varnice

Izvor: Večernje novosti, 23.Avg.2017

Uprkos skandalu u Skoplju i prisluškivanju naših zvaničnika, Beograd spreman da spusti loptu. Predsednik će u telefonskom razgovoru predstaviti saznanja obaveštajnih službi TAČNO u podne, Aleksandar Vučić i Zoran Zaev pokušaće danas u telefonskom razgovoru da smire tenzije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.