Umalo ubili Srbina invalida

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2014, 05:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umalo ubili Srbina invalida

Srbina Pavića Gojkovića u utorak je u Peći pretukla grupa Albanaca ispred advokatske kancelarije u kojoj je, kako kaže, pokušao da se dogovori sa kosovskim Albancem u vezi sa imovinskim sporom. Od linča koji se desio oko podne u blizini policijske stanice, a nekoliko minuta pred početka sudskog ročišta, spasao ga je kum Branko koji je uspeo da se otrgne rulji, otrči u stanicu kosovske policije i pozove u pomoć. Pavić više od 30 godina ne živi na Kosovu, a od 1986. godine je nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << teške povrede na radu invalid.

Čovek koji na obe noge od kolena ima proteze i nema prste i delove šaka na rukama, kaže da je od prvog udarca pao na zemlju.

- Bilo je desetak mladića, starosti od 20 do 30 godina. Odmah sam pao na zemlju. Udarali su me rukama i šutirali nogama. Kuma Branka su držali, ali on je nekako uspeo da se iščupa. Majka Milanka je kukala, a njoj, staroj ženi, govorili su najgore psovke - priča za "Vesti" Pavić, pokazujući lekarske nalaze koji svedoče o povredama koje je dobio na telu.

- U prvi mah sam pomislio da su me zamenili sa nekim, ali sam posle shvatio da je sve to bilo organizovano. Kako su oni mogli znati ko sam, gde sam, kako izgledam? Iz Peći sam otišao pre nego što su se oni i rodili. Taj ko ih je nagovorio da me napadnu im je možda i kazao da sam neko koga oni traže, ali to je nebitno. Cilj sam bio ja, zato što smo došli da tražimo našu imovinu nazad. To je bila jasna poruka da se više ne pojavljujemo u Peći - svedoči Gojković.

On, njegova majka Milanka koja ima 85 godina i kum Branko po drugi put su došli na sud u rodnom gradu, gde je obnovljen spor o imovini koja je uzurpirana od 2001. godine.

Oni sumnjaju da je uzurpator imovine sa kojim su razgovarali u toj advokatskoj kancelariji organizovao fizički napad.

- Mene su držali za ruke. Vikao sam da Pavić nije nikoga ubio. Kako sam se otrgao brzo sam otrčao i u policijsku stanicu. Policajac je poleteo kao munja, i taj čovek je spasao Pavića. Borio se kao lav da skloni napadače - priča kum Branko Jočić.

- Dok smo sedeli u kancelariji on je izašao napolje da telefonira, i to mi je bilo sumnjivo. Malo potom, primetili smo te mladiće ispred kancelarije, i prokomentarisali to, ali su i on i njegov advokat ćutali. Kada su nas huligani napali, advokat i uzurpator su ćutke prošli pored nas. Pa, valjda je prirodna reakcija da im kažu - stanite, šta radite to? Umesto toga, oni su produžili ka sudu gde je počinjalo ročište - priča Pavić.

Porodica Gojković je u rodbinskim odnosima sa penzionisanim profesorom Stefanom Cerovićem, koji je prošle godine pronađen mrtav u povratničkom selu Belo Polje kod Peći kada je otišao da obiđe svoje imanje. Gojkovići kažu da je Cerovićevo imanje uzurpirala ista osoba i sumnjaju da je taj nesrećni čovek (71) tada ubijen.

Novo suđenje za vlasništvo nad parcelom koja se graniči sa nekadašnjom kasarnom JNA u Peći, zakazano je za 27. januar, a Gojkovići najavljuju da će istrajati u nameri da vrate svoju zemlju

- Znate šta je njima cilj? Da me više ne vide. Ali, neću da prodam svoju zemlju. Neću, i neću - poručuje Pavićeva majka, koja smatra da ni vlasti u Beogradu nisu učinile dovoljno da zaštite vlasnička prava proteranih Srba.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.