Ukraden traktor srpskom povratniku kod Kline

Izvor: Blic, 14.Apr.2014, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukraden traktor srpskom povratniku kod Kline

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je danas krađu traktora u selu Duge Njive kod Kline, ispred kuće Srbina povratnika Vlade Raškovića, i zatražila od nadležnih da hitno pronadju one koji su ukrali traktor i konačno stanu na put stalnim pritiscima na Srbe u Metohiji.

Kako je saopšteno iz Kancelarije, do krađe je došlo prethodne noći, a traktor je poklon delegacije Evropske komisije povratnicima u selo Duge >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Njive.

Traktor je, kako je istaknuto, ukraden usred prolećnjih poljoprivrednih radova, što je, kao i postavljanje prepreka od strane komšija Albanaca na lokalnom putu, koji vodi do njiva čiji su vlasnici Srbi, dovelo u pitanje opstanak osam povratničkih porodica u navedenom metohijskom selu.

Iz Kancelarije podsećaju da su u opštini Klina Srbi povratnici i njihova imovina više puta od početka godine bili meta napada i pritisaka, zbog čega ih je i ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin nedavno obišao.

Tom prilikom Vulin je apelovao na međunarodnu zajednicu da ne smanjuje prisustvo na Kosovu i Metohiji, ocenivši da bez njih život povratnika u Pokrajini neće biti moguć.

U selima Klinavac i Drsnik su zapaljene kuće povratnika, a u samoj Klini opljačkane su i demolirane dve srpske kuće, dok je u selu Žač, pre četiri dana, povratničkoj porodici sa petoro dece, ukradena krava.

"Dosadašnji izostatanak reakcije vlasti u Prištini i međunarodne zajednice, ohrabruje počinioce da ponavljaju napade na Srbe i njihovu imovinu. To je jasna poruka da povratak Srba na njihova napuštena ognjišta nije dobrodošao i da će se njihov opstanak na svaki mogući način učiniti neodrživim", zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Krađa traktora, pritisak na Srbe povratnike

Izvor: RTS, 14.Apr.2014

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je krađu traktora u selu Duge Njive kod Kline, ispred kuće Srbina povratnika Vlade Raškovića, i zatražila od nadležnih da stanu na put stalnim pritiscima na Srbe...Traktor, poklon delegacije Evrospke komisije povratnicima, ukraden je usred prolećnjih poljoprivrednih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.