Uklonjen pano sa Hrama Hrista Spasa u Prištini

Izvor: B92, 26.Sep.2016, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklonjen pano sa Hrama Hrista Spasa u Prištini

Priština -- Sa pravoslavnog Hrama Hrista Spasa u Prištini uklonjen je pano na kojem piše da crkvu treba pretvoriti u "muzej žrtava Miloševićevog režima na Kosovu".

Kosovska policija je saopštila da je, nakon što je omogućila studentima da izvedu simboličnu akciju, sat vremena kasnije uklonila pano okačen na zidu crkve, neposredno uz njen glavni ulaz.

"Osoba koja je uklonila plakat je pripadnik kosovske policije u civilu", rekla je portparolka kosovske policije za region Prištine Flora Ahmeti, preneo je RTS.

Prethodno su prištinski portali na albanskom jeziku, uz fotografiju uklanjanja panoa, objavili da je osoba koja je to uradila Srbin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.