Ukinuta presuda Ivanoviću

Izvor: Večernje novosti, 16.Feb.2017, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda Ivanoviću

Apelacioni sud u Prištini vratio suđenje lideru GI SDP na početak. Oslobađajući deo za događaje iz 2000. potvrđen u celini VEĆE Apelacionog suda u Prištini odlučilo je u četvrtak da se proces protiv lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, u kojem je osuđen na devet godina zatvora za krivično delo ratnog zločina, vrati na ponovni postupak. - Osuđujući deo presude je ukinut i vraćen na ponovni postupak prvostepenom sudu, dok je oslobađajući deo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << za događaje iz 2000. godine potvrđen u celini. Apelacioni sud je takođe naložio Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici da donese odluku o daljem pritvoru Olivera Ivanovića i mi ćemo već u ponedeljak zatražiti da mu se pritvor ukine - rekao je za "Novosti" advokat Ljubomir Pantović. On je kazao da je advokatski tim zadovoljan odlukom Apelacionog suda i da će se sva pažnja sada usmeriti na to da Oliver Ivanović u ponovljenom postupku svoju nevinost dokazuje sa slobode. Zadovoljstvo i radost zbog odluke Apelacionog suda bilo je i u domu Olivera Ivanovića. Supruga Milena izjavila je za "Novosti" da je to još jedan znak i potvrda da je Oliver nevin. - Ovo je još jedan korak bliže onoj pravoj pobedi i Oliverovoj konačnoj slobodi. Nadamo se da će mu već naredne nedelje biti ukinut pritvor i omogućeno da se brani sa slobode, ili u krajnjem slučaju kućni pritvor - rekla je Milena Ivanović. PRESUDA - 9 GODINA LIDER GI SDP Oliver Ivanović uhapšen je o Savindanu 2014. godine, pre više od godinu dana osuđen je na devet godina zatvora za krivično delo ratni zločin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Sud u sredu o pritvoru Oliveru Ivanoviću

Izvor: Mondo, 17.Feb.2017, 12:32

Sednica sudskog veća na kojoj će se odlučivati o daljem pritvoru lidera Građanske incijative SDP Oliveru Ivanoviću biće održna u sredu u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, javio je danas mitrovački Radio Kontark plus...Foto: MONDO Sivački Goran..Apelacioni sud u Prištini odlučio je juče...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.