U Veneciji uhapšene tri osobe sa Kosova i jedan maloletnik osumnjičeni za terorizam

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Mar.2017, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Veneciji uhapšene tri osobe sa Kosova i jedan maloletnik osumnjičeni za terorizam

Policija u Veneciji je jutros uhapsila tri osobe poreklom sa Kosova, kao i jednog maloletnika, pod sumnjom da su pripadnici terorističke ćelije džihadista, nakon što je jedan od njih tokom prisluškivanog telefonskog razgovora predložio da postave bombu na most Rialto.

"Ići ćete pravo u raj zbog svih nevernika u Veneciji. Postavite bombu na Rialto", zabeleženo je na snimku razgovora. Nije bilo jasno da li je u pitanju šala ili stvarna pretnja.

Tužilac Adelki >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << d'Ipolito je saopštio da je pretresom stana uhapšenih ustanovljeno da su se oni pripremali kondicionim vežbama i da su gledali snimke islamskih ekstremista kako bi uvežbali napade noževima.

Gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro je rekao da su svi uhapšeni imali uredne boravišne dozvole. Nacionalnost maloletnika nije poznata.

Policija je pretresla još 12 lokacija u centru Venecije, te u obližnjim gradićima Mestre i Trevizo.

Načičkan prodavnicama most Rialto iz 16. veka je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Veneciji, koje svake godine poseti po nekoliko miliona ljudi.  Italijanska policija je poslednjih godina izvela nekoliko hapšenja osumnjičenih islamskih ekstremista, uljučujući pod optužbama da su regrutovali borce za džihad u Siriji i Iraku, radikalizovali druge i planirali napade u Italiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.