U Klini ponovo opljačkan povratnik

Izvor: Blic, 23.Maj.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Klini ponovo opljačkan povratnik

KLINA - Povratnika Vladu Raškovića opljačkale su noćas za sada nepoznate osobe, dok je bio u svojoj kući u selu Dugonjive u opštini Klina na Kosovu, rekla je danas agenciji Beta koordinatorka za povratak Srba u toj opštini Silvija Rašković.

Prema njenim rečima, više nepoznatih napadača otelo je Raškoviću telefon, novčanik i neke stvari, a Rašković nije fizički napadnut.

Silvija Rašković je rekla da je ovo četvrti napad na tog povratnika kome su napači >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ranije ukrali i privredne mašine.

Pretposlednji napad dogodio se prošlog meseca kada su Raškoviću nepoznate osobe ukrale traktorsku prskalicu za pšenicu.

"U vreme napada u selu Dugonjive nije bilo struje tako da napadnuti povratnik nije mogao da opiše koliko je napadača bilo i da su imali maske na glavi", rekla je ona.

Rašković se vratio 2010. u selo u kom je pre rata bilo 30 srpskih domaćinstava sa više od 300 članova.

Te godine Vlada Kosova je izgradila 13 tipskih kuća za povratnike i tada se vratilo 12 predstavnika srpskih porodica. Dve godine kasnije izgrađene su još dve kuće, ali se od raseljenih niko nije vratio.

U poslednjih mesec dana, ovo je šesti napad na Srbe povratnike, a do sada napadnuti Srbi u samom gradu na, selu Drsnik i Klinavac, rekla je Silvija Rašković.

Policija je nedavno saopštila da je u vezi napada privela osumnjičene među kojima je šest Albanaca i jedan kosovski Crnogorac.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.