U Gnjilanu uhapšeno šest Srba

Izvor: RTS, 25.Feb.2012, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Gnjilanu uhapšeno šest Srba

Pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije ROSU uhapsili u okolini Gnjilana šestoricu Srba, za koje tvrde da su pripadnici MUP-a Srbije. Pretresi izvršeni u Šilovu, Pasjanu, Budrigi i Partešu.

Kosovska policija, odnosno specijalna jedinica Rosu, uhapsila je u okolini Gnjilana šestoricu Srba zbog  "napada na ustavni poredak Kosova".

Hapšenja i pretresi su izvršeni u selima nastanjenim Srbima - Šilovu, Pasjanu, Budrigi i Partešu.

Đura Cvetković >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz sela Pasjane kaže da su upali sa maskama. Ivana Matropazović, supruga jednog od uhapšenih rekla je da su pripadnici policije uzeli mnoge strvari, a da im nisu pokazali nijedan dokument.

Živojin Stojanović iz Šilova, otac načelnika Policijske uprave u Gnjilanu, tvrdi da su specijalci kosovske policije razbili vrata njegove kuće i pretukli ga.

"U pet sati su razbili varata i prozore, ušli su u kuću, izvukli me iz kreveta, bilo je svačega, bio sam u panici", rekao je Živojin Stojanović. On kaže da mu je kasnije rečeno da ga tuku zbog njegovog sina.

Stojanović je pregladan u bolnici u Lapljem selu kod Prištine. Zadobio je lakše telesne povrede.

Kosovska policija saopštava da je hapšenje izvršeno zbog "napada na ustavni poredak Kosova" i ometanje policajaca u vršenju službene dužnosti.

Privedeni su Z. Denić, M. Dimitrijević, T. Denić, N. Trajković, D. Stojković i G. Matrapazović.

Akcija je izvedena pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Gnjilanu i ovlašćenja tužioca koji je uhapšenima odredio pritvor, saopštila je kosovska policija.

Tokom akcije, zaplenjena je jedna lovačka puška i jedna puška M-48, jedan pištolj TT i 473 metka, četiri uniforme MUP-a Srbije, te izvesna količina dokumenata "releventnih za ovaj slučaj", saopštila je kosovska policija.

Ova grupa Srba, kako navodi policija u Prištini, bila je zaposlena u srpskom Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Uhapšeni su radili na izdavanju pasoša i vozačkih dozvola u odeljenju Policijske uprave Gnjilane, koje je od 1999. godine izmešteno u Vranje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.