Turska posrednik između SRB i KiM

Izvor: BKTV News, 31.Okt.2014, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska posrednik između SRB i KiM

Ambasador Turske u Srbiji izjavio je da se Turska koncentriše na saradnju sa Srbijom zbog njene centralne uloge u regionu i jasnog zakonodavnog okvira.

Mehmet Kemal Bozaj je na sastanku sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem, naveo i da je Turska spremna da radi na komunikaciji između privrednih komora Srbije, Kosova i Turske.
On je naveo da se u čitavom regionu prati rad Kancelarije za >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Kosovo i Metohiju i istakao da je od počeka mandata direktora Marka Đurića došlo do važnih pomaka u procesu normalizacije odnosa, zahvaljujući, kako je ocenio, odmerenom pristupu i usmerenosti ka rezultatima.
Đurić je, kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, potvrdio da je u prethodnom periodu postignut napredak uprkos nedovoljnoj saradnji Prištine.
On je naveo i da je ekonomija dobra poluga za delovanje i istakao činjenicu da sada po prvi put imamo i priliku da važni činioci, uključujući i Beograd, zajednički rade na popravljanju ekonomske situacije i poboljšanju klime za investiranje na Kosovu i Metohiji.
On je naglasio da je sever Kosova i Metohije dugo bila oblast skrajnuta kada su investicije u pitanju i da bi prisustvo većih investitora bio dobar signal i drugima.
Izvor: tanjug
The post Turska posrednik između SRB i KiM appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.