Turska kao posrednik privrednih komora Srbije i Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska kao posrednik privrednih komora Srbije i Kosova

Turska je spremna da radi na komunikaciji između privrednih komora Srbije, Kosova i Turske, izjavio je danas turski ambasador u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj, u razgovoru sa direktorom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Markom Đurićem.

Bozaj je rekao da se u celom regionu prati rad Kancelarije za Kosovo, ocenjujući da je od početka Đurićevog mandata došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do nekih važnih otvaranja u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, zahvaljujući odmerenom pristupu i usmerenosti ka rezultatima.

Turska se koncentriše na saradnju sa Srbijom zbog njene centralne uloge u regionu i jasnog zakonodavnog okvira, izjavio je Bozaj, saopštila je Kancelarija za Kosovo.

Đurić je ocenio da je postignut napredak, uprkos nedovoljnoj saradnji Prištine.

Sa Bozajem se Đurić saglasio da je ekonomija dobra poluga za delovanje i istakao činjenicu da po prvi put svi važni činioci, uključujući i Beograd, zajednički rade na popravljanju ekonomske situacije i poboljšanju klime za investiranje na Kosovu.

Prisustvo većih investitora na severu Kosova bilo bi dobar signal i drugima, zaključio je Đurić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.