Trojica Albanaca izboli Srbina

Izvor: Vesti-online.com, 08.Sep.2015, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojica Albanaca izboli Srbina

Kosovska policija identifikovala je napadače na 23-godišnjeg Miloša Stevića koji je u subotu pre podne izboden nožem u stomak u selu Klokot, ali nije poznato da li su oni uhapšeni.

Stević je u bolnicu u Gračanici primljen sa povredama unutrašnjih organa. Prema rečima gradonačelnika Klokota Srećka Spasića, mladić je van životne opasnosti.

- Razgovarao sam sa komandirom policije, i on mi je potvrdio da su identifikovali počinioce. Reč je o trojici mladih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Albanaca - ističe Spasić, dodajući da u policiji nisu rekli da su počinioce i priveli.

Spasić, kao i većina meštana Klokota, pretpostavlja da je motiv napada na Miloša bio na nacionalnoj osnovi. Poslednjih dana, ističe, oseća se negativna atmosfera u opštini.

- Od kako je postignut dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština osećamo veliki pritisak. Taj pritisak dolazi iz Prištine na sve opštine sa srpskom većinom, a osećamo i u našim mestima tu negativnu atmosferu - zaključuje Spasić.

Atmosfera linča i izostanak osude ili neke druge reakcije iz Prištine predstavljaju suštinski problem zbog kojeg se ponavljaju napadi na Srbe. Tu atmosferu stvaraju najekstremnije političke stranke Albanaca na Kosovu, kazao je Marko Đurić - šef Kancelarija za KiM.

Gradonačelnik Klokota ističe da su Srbi u toj opštini nakon ovog napada uznemireni, ali ne i uplašeni.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.