Izvor: Nezavisne Novine, 16.Avg.2016, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri optužuje beogradsku stranu za neuspjeh pregovora

PRIŠTINA - Kosovska ministarka bez portfelja zadužena za tehnički dijalog sa Beogradom Edita Tahiri optužila je beogradsku stranu da je odgovorna za neuspjeh jučerašršnjih pregovora u Briselu i tvrdi da je ta runda bila bila neozbiljna, s vremena na vrijeme konfuzna i nekoordinisana.

Tahiri je saopštila da je to za Prištinu značilo ili da delegacija Beograda "nije bila spremna ili nije bila dovoljno upoznata o oblasti o kojoj pregovaraju".

Navela je i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ova runda razgovora bila samo o pozivnom broju za Prištinu, ali ne i o Zajednici srspkih opština.

Tahiri, naime, tvrdi da je tokom jučerašnjeg sastanka u Briselu o pozivnom broju za Kosovo bilo napretka o otvorenim pitanjima tehnickog karaktera, ali da je srpska strana "vršila napore da ponovo otvori sporazum o Telekomu čemu se kosovska delegacija kategorično usprotivila".

Sastanak koji je trajao 20 sati nije donio konačno rešenje za dobijanje pozivnog broja.

“I pored angažovanja delegacije Vlade Kosova i delegacije EU da se ovo pitanje konačno okonča na ovom sastanku, i pored velikog napretka postignutih na dva posljednja sastanka, srpska strana nije izrazila spremnost da okonča ovaj proces”, tvrdi Tahiri u saopštenju, koje prenosi Radio Slobodna Evropa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.