Izvor: N1 televizija, 31.Maj.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Pozivni broj i samostalna elektromreža pre ZSO

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je da osnivanje Zajednice srpskih opština (ZSO) neće početi dok se ne rasformiraju paralelne strukture na Kosovu, dok Kosovo ne dobije međunarodni pozivni broj i dok ne dođe do osamostaljenja elektromreže.

Tahiri je u interviju za Radio Slobodna Evropa rekla da Srbija ne može jednostrano da formira ZSO i dodala da će se u Briselu formirati tri grupe koje će da rade na rasformiranju svih preostalih paralelnih struktura >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Srbije na Kosovu. "Mi smo jasno stavili do znanja naš stav da nećemo preduzeti nijedan korak ka formiranju ZSO bez državnog pozivnog broja i bez osamostaljenja elektromreže", rekla je Edita Tahiri.

Ona je rekla da se o tim stvarima vode pregovori već pet godina, i da su sačinjeni planovi, ali da Srbija blokira te procese, iako ne može samostalno da formira ZSO.

"Kao prvo, to nije moguće. Kao drugo, Srbija je u prošlosti kršila sporazume iz Brisela. Ali, Srbija je sada shvatila da svakim delovanjem koje je u suprotnosti sa Briselskim dijalogom, ona sebi blokira put prema evropskim integracijama. Srbija to zna, i kao što znate, poglavlje 35 je dodatan uslov Srbiji u procesu evrointegracija", rekla je kosovska ministarka.

Ona je izrazila očekivanje da će, uprkos tim problemima, dijalog biti nastavljen.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.