Suđenje Ivanoviću, iskaz zaštićenog svedoka

Izvor: RTS, 06.Jul.2015, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Ivanoviću, iskaz zaštićenog svedoka

Suđenje Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba nastavljeno je u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici saslušanjem prvog od dvojice zaštićenih svedoka. Svedočio je video linkom iz inostranstva.
U iskazu, zaštićeni svedok rekao je da je od ljudi u severnom delu Mitrovice čuo da je Oliver Ivanović bio vođa čuvara mosta. Svedok, međutim tokom rata na Kosovu nije bio u Mitrovici.

Prepričaovao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je kako su bili organizovani čuvari mosta, navodeći da je postojalo nekoliko grupa. Naveo je da kada su Albanci napadali iz južnog, onda su Srbi uzvraćali iz severnog dela.
Rekao je da su tokom incidenata, policija i čuvari mosta sarađivali i da on nije mogao da prepozna osobu koja ih je organizovala. Advokati su tokom suđenja intervenisali u više navrata, tražeći da tužilac ne izvrće tvrdnje svedoka.
Tužilac je predvideo da svedok X bude saslušavan četiri dana. Odbrana okrivljenih nije želela da komentariše današnji deo iskaza.
"On je svedok za obojicu okrivljenih, i za Dragoljuba Delibašića i Olivera Ivanovića, ali verujte nam, s obzirom da je tek praktično krenulo njegovo saslušanje, ne bi bilo profesionalno korektno da bilo šta komentarišemo, vezano za njegovu izjavu", rekao je advokat Miodrag Brkljač.
Uprkos najavi, iskaz zaštićenog svedoka bio je otvoren za javnost. Svedočio je video linkom iz inostranstva.
Tužilac ima još 20 svedoka. Oliveru Ivanoviću je prošlog meseca produžen pritvor za još dva meseca.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.