Stojanović: Usvajanje amandmana velika i važna stvar

Izvor: Blic, 03.Avg.2015, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Usvajanje amandmana velika i važna stvar

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović izjavio je večeras da je zadovoljan usvajanjem amandmana u Skupštini Kosova, koji će omogućiti formiranje Specijalnog suda za zločine OVK i da je time uradjena velika i važna stvar.

On je dodao da je odluka doneta pod velikim pritiskom međunarodne zajednice i da je spoljni pritisak bio najvažniji da se ovakva odluka donese.

"Očigledno je da je moralo da se sprovede i sprovedeno je. Zakon o specijalnom sudu je prosleđen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Skupštini i verujem da će večeras na vanrednoj sednici biti i usvojen", rekao je Stojanović za B92.

Na pitanje da li se plaši, nakon usvajanja amandmana, s obzirom na pretnje koje su upućivane srpskim poslanicima, Stojanović je rekao da se ne boji i da je obaveza srpskih političara na KiM da brane interes našeg naroda.

Dodaje da je bilo pretnji, ali da se nada da će se u istrazi, koja je pokrenuta, otkriti ko je pretio.

"Naš život na Kosovu nikad nije bio lak. Mi kao politički predstavnici delimo teret sa našim narodom i verujem da je danas urađena velika i važna stvar i da će se pravda konačno dočekati", zaključio je Stojanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.