Štajnmajer: Nemačka pažljivo prati Zapadni Balkan

Izvor: Blic, 28.Apr.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer: Nemačka pažljivo prati Zapadni Balkan

Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer poručio je u razgovoru sa predsednicom Kosova Atifete Jahjagom danas u Prištini da Nemačka sa pažnjom prati kako zemlje Zapadnog Balkana ispunjavaju kriterijume za evropske integracije.

"Ministar Štajnmajer je ocenio značajnim dijalog između Kosova i Srbije i ostvarivanje postignutih sporazuma koji vodi ka normalizaciji odnosa između njih", saopšteno je iz kabineta predsednice Kosova.

On je takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istakao značaj ispunjavanja međunarodne obaveze koje ima Kosovo stvaranjem Specijalnog suda, koji će zahtevati opšti konsenzus u društvu, kaže se u saopštenju.

Jahjaga je visoko ocenila odnose Prištine sa Nemačkom i istakla značaj podrške od strane nemačke vlade, naročito na evropskom putu Kosova i celog zapadnog Balkana.

"Predsednica je istakla da Kosovo i region jedinu alternativu imaju u integraciji u EU i da će održivost, saradnja i dobrosusedski odnosi će utvrditi dinamiku integracija", dodaje se u saopštenju.

Jahjaga je istakla da su Kosovo i Srbija potpisale sporazume koji zahtevaju punu primenu, i kazala da evropski put Srbije treba da se uslovljava ispunjavanjem međunarodnih obaveza.

Posle susreta sa Jahjagom nemački šef diplomatije se sreo sa premijerom Isom Mustafom, nakon čega će održati zajedničku konferenciju za medije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štajnmajer na Kosovu: Nemačka pažljivo prati Zapadni Balkan

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Apr.2015

Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer poručio je u razgovoru sa predsednicom Kosova Atifete Jahjagom danas u Prištini da Nemačka sa pažnjom prati kako zemlje Zapadnog Balkana ispunjavaju kriterijume za evropske integracije..."Ministar Štajnmajer je ocenio značajnim dijalog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"Nemačka prati zapadni Balkan"

Izvor: B92, 28.Apr.2015

Ministar spoljnih poslova Nemačke kaže da Nemačka s pažnjom prati kako zemlje zapadnog Balkana ispunjavaju kriterijume za evropske integracije...Frank-Valter Štajnmajer je to poručio u razgovoru s predsednicom Kosova Atifetom Jahjagom danas u Prištini..."Ministar Štajnmajer je ocenio značajnim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.