Srpska policija uhapsila direktora kosovske policije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2016, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska policija uhapsila direktora kosovske policije

Srpska policija uhapsila je jutros direkora kosovske policie za region Kosovske Mitrovice Nehata Tačija.

MUP Srbije i zvanično je danas potvrdio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili N.T. (1976) iz Uroševca, na osnovu raspisane poternice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog dela terorizma.

N. T. je uhapšen sinoć, oko 20 časova, na administrativnom prelazu Končulj, prilikom izdavanja potvrde za ulazak na teritoriju centralne Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Na osnovu rešenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine, N.T. je sproveden u pritvorsku jedinicu.

Tanjugu je ranije u MUP nezvanično potvrđeno da je jutros uhapšen direktor kosovske policije za region Kosovske Mitrovice Nehat Tači.

Prištinski mediji objavili su ranije da je Tači uhapšen na putu za Niš, gde je trebalo da prisustvuje jednom ročištu.

Drugih detalja o razlozima hapšenja Tačija nema.

I policija Kosova potvrdila hapšenje Nehata Tačija

Srpska policija uhapsila je direktora Regionalne policije Mitrovice Nehata Tačija a razlog hapšenja, u ovom trenutku, nije poznat, potvrđeno je danas agenciji Beta u Policija Kosova.

Portparol Policije Kosova Daut Hodža rekao je da je Tači uhapšen kasno sinoć, nešto posle ponoći, na prelazu Bela zemlja kod Bujanovca.

Prema njegovim rečima, Tači je putovao u "jednu od zapadnoevropskih zemalja, automobilom preko teritorije Srbije".

On nije mogao da kaže koji je razlog hapšenja a, prema informacijama kojima raspolaže, Tači bi danas trebalo da se pojavi u Osnovnom sudu u Nišu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP uhapsio direktora kosovske policije - razlog terorizam

Izvor: B92, 29.Sep.2016

Priština -- Srpska policija uhapsila je direkora kosovske policije za region Kosovske Mitrovice Nehata Tačija, potvrđeno je u MUP-u Srbije...Tači je uhapšen u sredu oko 20 časova na administrativnom prelazu Končulj, na osnovu poternice iz 2010. godine zbog krivičnog dela terorizma...Na osnovu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.