Srpska lista podnela žalbu zbog kazne od 25.000 evra za spot KOSOVO JE SRBIJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2017, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista podnela žalbu zbog kazne od 25.000 evra za spot KOSOVO JE SRBIJA

Žalba je, kako je obrazloženo, podneta zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, zbog bitne povrede odredbi ustava, zbog bitne povrede odredbi zakona o opštim izborima, kao i zbog odluke o kazni

Srpska lista uložila danas žalbu na odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke, kojom je toj stranci izrečena kazna od 25.000 evra zbog sadržaja predizbornog spota, potvrđeno je u Srpskoj listi. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

.

Izborni panel za žalbe i predstavke u Prištini kaznio je Srpsku listu, na žalbu BIRN-a i Internews Kosova, sa 25.000 evra zbog izbornog spota koji, kako se navodi u obrazloženju, "promoviše i podstiče mržnju protiv postojanja države Kosova".

U obrazloženju odluke, između ostalog, se navodi da se u spotu "izlažu preteće poruke protiv formiranja vojske Kosova i potpunog funkcionisanja države Kosova, poziva na očuvanje srpskih institucija na Kosovu, dok se Kosovo naziva Kosovom i Metohijom…".

Kaže se i da je u spotu "korišćena karta Srbije na kojoj je ubrojano i Kosovo" te da takve poruke "promovišu i podstiču mržnju i provokacije protiv postojanja države Kosovo".

Srpska lista, kako se navodi, ima rok od 15 dana da plati kaznu pod pretnjom izvršenja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.