Srpska: Traje bojkot parlamenta KiM

Izvor: B92, 27.Mar.2015, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska: Traje bojkot parlamenta KiM

Šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Kosova Saša Milosavljević rekao je da se devet poslanika te liste ni neće pojaviti na parlamentarnoj sednici.

"Mi i dalje čekamo da koalicioni partneri (Demokratska partija Kosova i Demokratski savez Kosova) ispune svoje koalicione obaveze. Te obaveze još nisu ispunjene", rekao je Milosavljević.

On je, međutim, izneo lični stav da poslanici Srpske treba da se vrate u Skupštinu Kosova jer samo tako mogu učestvovati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u rešavanju za srpsku zajednicu važnih problema.

Milosavljević je ocenio da srpski poslanici samo tako mogu ispuniti sva obećanja koja su dali biračima pre izbora.

Na današnjoj sednici Skupštine Kosova se raspravlja o osnivanju Specijalnog suda za zločine OVK, a poslanicima treba da se obrati predsednik Vlade Kosova Isa Mustafa.

Srpska lista je napustila vladu i druge institucije Kosova nakon što je iz vlade smenjen njen predstavnik Aleksandar Jablanović zbog izjave da su "divljaci" oni koji su kamenjem gađali Srbe povratnike u Đakovicu 6. januara uveče.

Srpska još traži i zaustavljanje privatizacije u srpskim sredinama i osnivanje dve nove opštine na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srpska lista bojkotuje kosovski parlament

Izvor: Akter, 27.Mar.2015

Šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Kosova Saša Milosavljević rekao je da se devet poslanika te liste ni danas neće pojaviti na parlamentarnoj sednici.."Mi i dalje čekamo da koalicioni partneri (Demokratska partija Kosova..i Demokratski savez Kosova) ispune svoje koalicione obaveze....

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.